Projektiryhmä 2012 vieraili Jämillä

peltsillakeulii454Hevoskuurin kesän aikana seuraama Projektiryhmä 2012 vieraili Jämillä tutustumassa nopeasti lähestyvän Jämi84 – MTB:n maastoon ja reittiin.

peltsillakeulii454Maastomaajoukkueen Mikko Peltosen mopo keulii. Kuva: Hevoskuuri.fiHevoskuurin kesän aikana seuraama Projektiryhmä 2012 vieraili Jämillä tutustumassa nopeasti lähestyvän Jämi84 – MTB:n maastoon ja reittiin.

Projektiryhmän yhteisenä tavoitteena on neljäs elokuuta ajettava koko kansan maastopyöräilytapahtuma Jämi84 – MTB. Ryhmä koostuu Lovexin laulaja Torsti Mäkisestä, High Peak Finland Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lylykorvesta sekä maastopyöräilymaajoukkueen Perttu Pärssisestä. Ryhmän valmistautumista on seurattu viikoittain päivänkirjanomaisin raportein Hevoskuurin sivuilla.

Jännityksen lieventämiseksi ryhmä kävi maastotiedustelulla, tarkoituksena selvittää mihin on tullut lupauduttua ja onko haaste mahdollinen. Toimitusjohtaja Lylykorven ja rokkari Mäkisen aiempi kokemus maastopyöräilytapahtumista on tasan nolla. Mäkinen tunnustautuu pitkäaikaiseksi pyöräilyn ystäväksi, mutta Lylykorpi on liikkunut viime vuosina lähinnä golf-bägi selässä.

Mikä oli sitten reissun anti?

- Tämähän on mukavaa! Tällaista maastopyöräilyn pitäisi olla. Eiköhän haasteesta selvitä, tuumasi Lylykorpi jo lenkin aikana, mutta myönsi 20 kilometrin päätteeksi, että kyllähän haastetta varmasti riittää.

Mainittakoon, että ryhmän kesäkuun lopun yhteislenkki Tampereen Kaupin juurakkopoluilla kaatosateessa ei välttämättä jättänyt parasta mahdollista makua suuhun.

Myös Mäkisen arvio, että luvassa on nautinnollinen reissu.

- Kyllä tällaisia polkuja kelpaa ajella.

Mäkinen ei vaatimattomana miehenä uskaltanut asettaa kilpailullisia tavoitteita vaikka pyöräily on kesän mittaan selvästi maistunut.

- En ole missään määrin kilpailullinen ihminen. Urheilu on minulle vain nautiskelua. Jos alle 1:30 tuntia jään toiseksi viimeiselle ja kerkiän illan keikalle, niin olen tyytyväinen, myhäili Mäkinen, paljastaen samalla, että aikoo viimeistellä kuntonsa tulevana viikonloppuna Kaljakellunnassa.

Mäkinen aikoo kiertää koko rahalla päämatkan eli 84 kilometrin lenkin. Lylykorpi puolestaan haastaa itsensä kuntosarjan 42 kilometrin matkalla ja saattajaksi on lupautunut maastopyöräilymaajoukkueen kapteeni Mikko Peltonen.

Hevoskuuri tulee seuraamaan tapahtumaa tiiviisti. Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 29.7.
>>Tapahtumasivut

-Petri Ikävalko

projektiryhma230712 2Ryhmää Niiniharjun 800 metriä pitkässä nousussa. Kuva: Hevoskuuri.fi

projektiryhma230712 3Lylykorpi vetää junaa Koivistonharjulla. Kuva: Hevoskuuri.fi

projektiryhma230712 4Mielahden "jäykkä" nousu. Kuva: Hevoskuuri.fi

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri