Jämi84 - MTB:ssa kaksoisvoitto Viroon

Helmet Tammkorv2 jami84 introEnsimmäistä kertaa järjestetty maastopyöräilykilpailu Jämi84 - MTB päättyi virolaisten kaksoisvoittoon. Voiton vei Helmet Tammkõrv ja toisena maaliin saapui Alges Maasikmets kaksi minuuttia Tammkõrvale jääneenä.

Helmet Tammkorv2 jami84Helmet Tammkõrv voitti historian ensimmäisen Jämi84-MTB:n. Kuva: Jämi147Ensimmäistä kertaa järjestetty maastopyöräilykilpailu Jämi84 - MTB päättyi virolaisten kaksoisvoittoon. Voiton vei Helmet Tammkõrv ja toisena maaliin saapui Alges Maasikmets kaksi minuuttia Tammkõrvale jääneenä. 84 kilometrin pituisen kilpailun kolmannesta sijasta käytiin kirikamppailu, joka päättyi Jussi Rossin eduksi.

Vauhdikkaan alkulenkin jälkeen kilpailijat puristavat pitkän nousun päätteeksi kirimaaliin, missä Tammkõrv oli 18 miehen porukan nopein.

35 kilometrin kohdalla Tammkõrv karkasi yhdessä nuoren Valtteri Revon kanssa. Ero seuraaviin venyi hitaasti, mutta varmasti ja oli 65 kilometrin kohdalla kaksi minuuttia. Valtteri Repo oli päivän epäonnisin: vahva esitys päättyi rengasrikkoon. Paikkaustyö kesti 12 minuuttia ja sitkeä Repo polki sen jälkeen maaliin sillä aikaerolla sijalle 15.

Tammkõrv ajeli 65 kilometristä yksikseen helppoon voittoon.

- Kaikki sujui tänään hyvin, mutta kyllä minulla oli tänään onni puolellani, Tammkõrv sanoi maalissa. Uuden reitin ennätysajaksi kirjautui 2:47:57.

Myös kaksi minuuttia joukkuetoverinsa jälkeen maaliin saapunut Maasikmets oli tyytyväinen päiväänsä. Väsymys hiipi kroppaan vähitellen matkan ja pitkien loivien nousujen myötä. Molemmat virolaiset pitivät reittiä raskaana sen pehmeäpohjaisuuden vuoksi.

Jussi Rossi arvioikin valinneensa kilpailuun liian kovat renkaat. Kolmannesta sijasta kamppailemaan keräytyi viimeisen kymmenen kilometrin aikana neljän miehen porukka.

- Porukassa sai vähän levätä ja ladata akkuja loppusuoralle, sanoi Rossi, jolla on sunnuntaille tiedossa startit kahdessa kilpailussa, kun aamulla kilpaillaan SM-titteleistä Jämillä ja illalla ajetaan Hämeenlinnassa. Myös virolaisilla oli kiire seuraaviin kilpailuihin, sillä sunnuntaina on tarkoitus startata Latviassa.

Rossin letkassa seuraaville sijoille maaliin saapuivat kahden sekunnin eroilla Ville Toivonen, Henri Ojala ja Juha Kangaskokko.

Oravamäki polki naisten voittoon

Naisten sarjan voittaja Maija Oravamäki saapui maaliin pirteänä ja iloisena.

- Alkuvauhti oli rajua ja sain tehdä kovasti töitä, että sain Maija Rossin kiinni alun jälkeen. Sen jälkeen kaikki sujui hyvin, kertoi Oravamäki, joka piti kovasti reitistä.

Maija Oravamaki jami84Monen eri lajin taitaja Maija Oravamäki oli naisten kilpailun ykkönen. Kuva: Jämi14724 kilometrin kohdalla otetun kirimaalivoiton jälkeen Oravamäki karkasi Rossilta.

- Kirimaalin puristuksen jälkeen katsoin, että nyt on kyllä vauhti sellaista etten pysty loppuun sitä pitämään, arvioi toisena maaliin tullut Maija Rossi. Rossi hävisi Oravamäelle lopulta vajaat viisi minuuttia. Kolmanneksi sijoittui Paula Oksman.

Reitti sopi hyvin Maija Oravamäelle, jolle kisa oli vasta kolmas maastopyöräilykilpailu.

- Seikkailu-urheilukilpailuista on kertynyt kokemusta ja olen osallistunut useampaan maantiepyöräilykisaan, joista oli kyllä hyötyä tänäänkin, kun välillä mentiin hiekkateitä, Oravamäki sanoi.

Oravamäki on tiukasti kiinni Jämi147 - Craft Triplan voitossa, joka ratkaistaan syyskuun päivä 21 kilometrin maastojuoksukilpailussa Jämin harjumaisemissa.

>> Tulokset

>> Kisasivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri