Armstrong luovuttamassa dopingväännössä - menettää kaikki saavutuksensa?

ullrich armstrong gettyimagesLance Armstrong julkaisi torstaina kotisivuillaan tiedotteen, jossa kertoo väsyneensä dopingtaisteluun. Armstrong yritti vältellä dopingkäsittelyä vuosien ajan oikeusteitse.

ullrich armstrong gettyimagesNousekko Jan Ullrich moninkertaiseki Tour de France-voittajaksi? Kuva: Getty ImagesLance Armstrong julkaisi torstaina kotisivuillaan tiedotteen, jossa kertoo väsyneensä dopingtaisteluun. Armstrong yritti vältellä dopingkäsittelyä vuosien ajan oikeusteitse. Nyt Armstrong saattaa menettää kaikki seitsemän Ranskan ympäriajon voittoaan.

Pyöräilijä tiedotti myöhään eilen, että luopuu taistelustaan maansa antidopingtoimistoa (USADA) vastaan. Armstrong on käynyt vuosien oikeustaistelun, jossa on yrittänyt kyseenalaistaa häneen kohdistuneiden tutkintojen toimivallan ja menetelmät.

USADA:n johtaja Travis Tygartin mukaan voitot riisutaan entiseltä mestarilta. Lisäksi hän saa elinikäisen kiellon kilpaurheiluun.

– Tämä on surun päivä kaikille meille, jotka rakastamme urheilua ja sankarejamme, Tygart kertoo tiedotteessa.

USADA:n mukaan Armstrong oli urallaan järjestelmällisen dopingin kehittäjiä ja eri tallien dopingohjelmien johdossa.

Armstrong kiistää edelleen kaikki syytökset ja myös USADA:n toimivallan asiassa.

– Jokaiselle tulee elämässään tilanne, jossa on sanottava "nyt riittää". Olen joutunut käsittelemään syytöksiä epäreilusta kilpailusta seitsemän Tour-voittoni kohdalla, Armstrong vuodattaa tiedotteessaan.

– Tämä on vaatinut perheeltäni ja työltä yhdistykseni hyväksi niin paljon, että olen päätynyt lopettamaan koko höpötyksen.

Lisää asiasta Yle Urheilun sivulla:

>> WADAn johtaja: Armstrongilta voidaan riisua olympiapronssi ja muutkin voitot

>> Lance Armstrongin oma tiedote kotisivuillaan

Lähde: Yle Urheilu, Lance Armstrongin kotisivutKuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri