Ronde van Vlaanderen ajetaan sunnuntaina

cancellara010411_introSunnuntaina ajetaan Ronde van Vlaanderen, joka on yksi ammattilaispyöräilyn merkittävimmistä yhden päivän ajoista.

cancellara010411Fabian Cancellara. Kuva: Jeroen Kins | Dreamstime.comSunnuntaina ajetaan Ronde van Vlaanderen, joka on yksi ammattilaispyöräilyn merkittävimmistä yhden päivän ajoista. Se on yksi pyöräilyn viidestä "monumentista," joihin kuuluvat kaikkien perinteisimmät ja tarunhohtoisimmat yhden päivän ajot; Milano-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Paris-Boubaix, Liège–Bastogne–Liège ja Giro di Lombardia.

Ensimmäinen Ronde van Vlaanderen tai Tour of Flanders ajettiin vuonna 1913. Kilpailu starttaa tätä nykyä Brugesista ja maali on Meerbekessä. 260 kilometriä pitkän kilpailun tekee äärimmäisen raskaaksi mukulakiviosuudet ja lyhyet, mutta jyrkät nousut. Yksi tunnetuimmasta nousuista on Koppenbergin nousu 195 kilometrin kohdalla. Nousu on ainoastaan 600 metriä pitkä, mutta se on kokonaan mukulakiveä, keskijyrkkyyden ollessa 11,6 %.

Katso pätkä viime vuoden kilpailusta:

Viime vuoden kilpailun voitti Fabian Cancellara tehtyään ihmetystä herättäneen iskun 15 kilometriä ennen maalia olevassa kappelin nousussa. Cancellara kiihdytti vauhtiaan koko ajan satulassa pysyen eikä kovasti rimpuillut Tom Boonen voinut iskulle mitään.

Cancellara ja Boonen kuuluvat myös tämän vuoden kilpailun ennakkosuosikkeihin. Cyclingnews listaa ennakkosuosikkien joukkoon myös Thor Hushovdin, Jussi Veikkasen tallikaverin Philippe Gilbertin, Kjell Carlströmin tallikaverin Juan Antonio Flechan, Heinrich Hausslerin, Sylvain Chavanelin, Stijn Devolderin, Alessandro Ballanin ja Peter Saganin. Näistä herroista Devolder ja Boonen ovat voittaneet kilpailun kaksi kertaa ja Cancellara ja Ballan kerran.

Lähetys Eurosportilla sunnuntaina klo 13:30-18:00

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri