Kjell Carlström mukaan uuden sveitsiläistallin johtoon

carlstrom040211Uransa viime kauteen lopettanut Kjell Carlström nähdään ensi vuonna uuden sveitsiläistallin johdossa. Sveitsiläisen rahoitusyhtiön IAM:n tukema talli tulee ajamaan Pro Continental tasolla.

carlstrom040211Kjell Carlström johtotehtäviin uuteen talliin.Uransa viime kauteen lopettanut Kjell Carlström nähdään ensi vuonna uuden sveitsiläistallin johdossa. Sveitsiläisen rahoitusyhtiön IAM:n tukema talli tulee ajamaan Pro Continental tasolla.

IAM tukee tallia ainakin seuraavan kolmen vuoden ajan ja tallin budjetti tulee olemaan alkuvaiheessa noin 6 miljoonaa euroa kaudessa.
Kjell Carlström nähdään yhtenä tallin johtajista. Päävastuussa tulee olemaan Serge Beucherie ja apuna nähdään Carlströmin lisäksi Marcello Albasini ja Eddy Seigneur.

Carlströmin tehtävänkuva on monipuolinen.

- Työhön sisältyy kisa- ja leiriohjelman laadintaa, ajajarosterin muodostamista, kalustoon liittyviä kysymyksiä, budjetointia ja niin edelleen. Lyhyesti sanottuna organisointia, kertoo Carlström Hevoskuurille.

Joukkueenjohtajan toimenkuva ei varsinaisesti kuulunut Carlströmin uran jälkeisiin suunnitelmiin.

- Ei, päinvastoin. Ajattelin, että minusta ei ikinä tule joukkueenjohtajaa. Viimeisenä vuonna ajatukset kuitenkin muuttuivat. Kun tämä tilaisuus tuli eteen, oli päätös tehtävä nopeasti. Vaikka minulla on kaksi pientä lasta ja aikaa kuluu paljon matkustamiseen, oli tilaisuuteen tartuttava nyt, sillä muutaman vuoden päästä näihin kuvioihin pääseminen olisi ollut hankalampaa, kertoo Carlström.

Minkälainen ohjelma Pro Continental –tason tallilla tulee olemaan?

- Tallissa tulee olemaan 22-23 ajajaa ja tällä määrällä on mahdollista ajaa läpi kaksi ohjelmaa kauden aikana. ProTour-tason talli pystyy ajaman kolme ohjelmaa, valaisee Carlström.

Se nähdäänkö IAM-tallia mukana isoissa ympäriajoissa, on vielä kysymysmerkki. Tämä riippuu monesta asiasta.

- Ympäriajojen järjestäjillä on yleensä mahdollisuus tarjota paikkaa kuudelle eri tallille oman harkintansa mukaan. Päätös riippuu urheilullisen puolen lisäksi tallin julkisuuskuvasta, luotettavuudesta, organisoinnista ja dopingin vastaisesta työtä, kertoo Carlström.

Sveitsiläistallissa tullaan näkemään ainakin Johann Tschopp (BMC Racing), Marcel Wyss (NetApp) ja Martin Elmiger (Ag2r La Mondiale) sekä Gabriel Rasch (FDJ-BigMat) ja Sebastian Hinault (Ag2r). Koska kyseessä on sveitsiläistalli, on luonnollista, että klassikko- ja aika-ajoshirmu Fabian Cancellaran nimi nousee esiin mahdollisia tulevia ajajia pohtiessa.

- Tottakai haluamme Cancellaran! Hänellä on kuitenkin sopimus ainakin ensi kaudesta ja mahdollinen optio tulevastakin. Katsotaan, sanoo Carlström.

Lopuksi on kysyttävä miten Carlströmin mukanaolo tallissa vaikuttaa suomalaisten mahdollisuuksiin luoda ammattilaisuraa?

- En usko, että ensi vuonna tallissamme on suomalaisia, mutta katsotaan tulevaisuudessa, sanoo Carlström, mutta myöntää, että ainakin suomalaisten ammattilaispaikkaa hamuavin on helpompi lähestyä tallia, jossa on suomalainen johtaja.

Hevoskuuri toivottaa Kellulle onnea ja menestystä uuteen tehtävään!

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri