Tartu Rattamaraton keräsi yli 5000 osallistujaa

tarturattamaratonBaltian maiden suurin maastopyöräilytapahtuma Tartu Rattamaraton ajettiin eilen Otepään ja Tarton maastoissa.

tarturattamaratonTartu Rattamaratonin kolmen kärki. Kuva: Tarmo HaudBaltian maiden suurin maastopyöräilytapahtuma Tartu Rattamaraton ajettiin eilen Otepään ja Tarton maastoissa. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna 15:sta kertaa ja mukana oli 5365 maastopyöräilijää. Huikeasta määrästä huolimatta tämä oli jonkin verran vähemmän kuin kolmena edellisenä vuonna.

89 kilometriä pitkän kilpailun voitti isäntämaan Erki Pütsep loppuajalla 2:38:54. Toinen oli Allan Oras yli minuutin voittajalla jääneenä ja kolmas oli Italian Marzio Deho.

Pütsep hallitsi kilpailua lähdöstä maaliin.

- Taktiikkani oli iskeä heti alussa. Ensimmäiset 19 kilometriä ovat reitin vaativin osa ja ajattelin tehdä kisasta rankan itselleni heti ensi metreistä. Kun on ajanut koko ajan yksin keulassa, tuntuu voitto erilaiselta kuin kirikamppailun jälkeen, kommentoi iloinen voittaja.

Naisten voitto meni Latviaan Lelde Ardavallalle. Toinen oli Dana Rozlapa ja kolmas isäntämaan Janelle Uibokand.

Oletko ollut mukana Tartu Rattamaratonilla? Jätä kommentti ja kerro rohkeasti kokemuksista ja miksi laji ja tapahtuma ovat niin suosittuja Virossa?

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri