Cape Epic päätökseen. Vastaranta-Pietersma 11.s

vastaranta070311_introMaastopyöräilyn arvostetuin etappiajo Etelä-Afrikassa ajettava Cape Epic saatiin päätökseen 707 kilometrin kilvanajon jälkeen.

vastaranta070311Jukka Vastaranta. Kuva:Kari Mäkinen

Maastopyöräilyn arvostetuin etappiajo Etelä-Afrikassa ajettava Cape Epic. saatiin päätökseen 707 kilometrin kilvanajon jälkeen. Parikilpailuna ajetun etappiajon aikana kilpailijat nousivat yhteensä 14550 kokonaisnousumetriä prologin ja seitsemän etapin myötä. Kilpailun päätösetappina ajettiin 59 kilometrin rykäisy Etelä-Afrikan laajimmalla viinialueella Lourensfordissa.

Viimeinen etappi ei tuonut muutosta kokonaiskilpailun kärkitaistoon. sillä Christoph Sauser-Burry Standerin eivät antaneet kenenkään yllättää viimeisen 59 kilometrin taipaleen aikana. Sauser-Stander ajoivat päätösetapilla varmistellen viidenneksi likimain kuusi minuuttia kärkeä perässä saapuen maaliin Cape Epicin voittajajoukkueena kokonaisajalla 28.44.44. Lopputuloksissa saksalaisjoukkueet valtasivat sijat kaksi ja kolme. Hannes Genze-Jochen Kaess-kaksikko oli toinen. ja Karl Platt-Stefan Sahm-duo kolmas.

Läpin raskaan kilpailun vahvasti ajanut Vastaranta-Pietersma-kaksikko joutui viimeisellä etapilla hieman taipumaan. ja tuloksena oli 18.s sija miltei 20 minuuttia kärjestä. Päätösetapin myötä suomalais-hollantilas-duon kokonaissijoitus tippui yhdellä. lopputuloksena kuitenkin erittäin kunnioitettava 11. sija Cape Epicin ensikertalaisille kokonaisajalla 30.43.16.

"Kovaa oli sekä fyysisesti että henkisesti. Oli hyviä ja huonoja päiviä. mutta sellaista se on näissä olosuhteissa varmasti jokaisella. Ensikertalaiselle aikamoinen kisa kaikkinensa. kyllä tietää ajaneensa. Nyt tarvii vähän palautua". Vastaranta kommentoi rajun urakan jälkeen. Cape Epic on kansainvälisen pyöräilyliiton luokituksen mukaan korkeimman HC-kategorian etappikilpailu. joten Vastarannan sijoitus kartuttaa Suomen maapistesaldoa. joka on ensiarvoisen tärkeää Lontoon olympialaistavoitetta ajatellen.

Viimeisellä etapilla kovinta vahtia pitivät saksalaisveljekset Lukas ja Mathias Fluckiger. Etappivoitto saksalaisjoukkueelle ajalla 2.33.19 yli kahden minuutin erolla ennen niin ikään saksalais-kaksikkoa Hennes Genze-Jochen Kaessia. Jose Hermida-Ralph Näf ylsivät päätösetapilla kolmanneksi.

TULOKSET

Cape Epic. maastopyöräilyn etappiajo Etelä-Afrikka

Etappi 7/7 59 km

1. Lukas Fluckiger GER – Mathias Fluckiger GER 2.33.19
2. Hannes Genze GER – Johcen Kaess GER 2.35.37
3. Jose Hermida ESP – Ralph Näf SUI 2.39.06
----
18. Jelmer Pietersma NED – Jukka Vastaranta 2.53.10

LOPPUTULOKSET

UCI.n korkeimman HC-tason maastopyöräilyn etappikilpailu

1. Christopher Sauser SUI – Burry Stander RSA 28.44.44
2. Hannes Genze GER – Jochen Kaess GER 28.51.53
3. Karl Platt GER – Stefan Sahm GER 29.05.54
----
11. Jelmer Pietersma NED – Jukka Vastaranta 30.43.16

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri