Sundstedt ei starttaa MM-kilpailuissa

Jukka Vastaranta ja Pia Sundstedt

Jukka Vastaranta ja Pia Sundstedt

Jukka Vastarannan tapaan myös Pia Sundstedt jättää tänään ajettavan maastopyöräilyn maratonmatkojen MM-kilpailun väliin.

Pia Sundstedt ei kilpaile maastopyöräilyn maratonmatkojen MM-kilpailussa, joka pidetään Ornansissa, Ranskassa tänään sunnuntaina. Sundstedtin olympialaisten jälkeen kärsimä pitkittynyt poskiontelotulehdus ei ilmeisestikään parantunut täysin kunnolla, ja tauti äityi uudestaan nuhakuumeeksi kuluvan viikon aikana.

- En pysty sanoin kuvaamaan paljonko harmittaa. Olo on todella tyhjä, pettynyt ja paljon muuta, kommentoi Sundstedt.

MM-kilpailun oli tarkoitus olla Sundstedtin kauden toinen päätähtäin olympialaisten maantiepyöräilyn ohella, ja samalla pitkän uran viimeinen arvokilpailu. Aiemmin tällä kaudella marathon-matkojen EM-kultaa saavuttanut Sundstedt kuului MM-marathonin ehdottomiin voittajasuosikkeihin.

- Tavoite oli lähteä hakemaan puuttuvaa sateenkaaripaitaa eli MM-kultaa, mutta sitä mahdollisuutta ei nyt enää tullut. On aivan turha lähteä mukaan vaan "ajelemaan" kun tietää, että joutuu kisamaan puolikuntoisena antaen turhan paljon tasoitusta. Myös riskit kisata kipeänä ovat aivan liian suuret, sen olen urani aikana oppinut , totesi pettynyt Sundstedt.

Pia Sundstedtin poisjäännin myötä Suomen edustus maastopyöräilyn kauden viimeisessä arvokilpailussa kutistui olemattomaksi. Viime vuoden MM-kilpailussa kahdeksanneksi sijoittunut Jukka Vastaranta ilmoitti kaksi viikkoa sitten, ettei kilpaile Ranskassa, koska loppukauden kuntokehitys ei ole vastannut tavoitteita.

 

Lue myös:
Vastaranta jättää MM-kilpailut väliin
Sundstedt: Kohti uusia haasteita

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri