Jussi Veikkanen kirjoitti vuoden jatkosopimuksen FDJ:n kanssa

Jussi Veikkanen. Kuva: Dreamstime

Jussi Veikkanen. Kuva: Dreamstime

31-vuotias lahtelainen Jussi Veikkanen on kirjoittanut vuoden jatkosopimuksen nykyisen WorldTour -joukkueensa FDJ-BigMatin kanssa.

Tuleva vuosi on Veikkaselle jo kahdeksas ranskalaistallin apilapaidassa. Hän aloitti ammattilaisuransa Marc Madiotin johtamassa tallissa vuonna 2005 ja oli siinä vuoden 2010 loppuun. Vuoden 2011 hän ajoi belgialaisessa Omega Pharma - Lotto -tallissa, mutta palasi vuoden sopimuksella Ranskaan.

Kuluva kausi ei ole ollut Veikkasen omien sijoitusten osalta mainittava. Hän on toiminut joukkueessaan tärkeänä apuajajana ja saanut siinä arvostusta tinkimättömästä tahdostaan ja sitkeydestään. Veikkanen ajoi tänä vuonna suurista ympäriajoista Giro d'Italian. Hänen pitkä kilpailukautensa alkoi jo tammikuun puolessa välissä Australiassa Tour Down Under -etappiajolla ja päättyy ensi viikolla Kiinassa ajettavaan Pekingin ympäriajoon. Veikkanen osallistui myös Lontoon olympialaisten maantieajoon.

- Olen tyytyväinen, että työtäni arvostetaan ja luottamusta minuun löytyy. Pääsimme molemmille osapuolille sopivaan ratkaisuun ja ajaminen jatkuu ranskalaisessa FDJ:ssa. Mennään nyt vuosi kerrallaan niin kauan kuin ajaminen maistuu, kertoi Jussi Veikkanen Kiinasta.

Jussi Veikkanen on näillä näkymillä ainoa suomalainen, joka ajaa WorldTour -joukkueessa. Kjell Carlström, joka ajoi vielä 2011 britti-joukkue Skyssa, toimii tulevalla kaudella uuden sveitsiläisen ProContinental -joukkueen IAM Cyclingin joukkueenjohtajana. Tämän lisäksi Paavo Paajanen kirjoitti sopimuksen luxemburgilaisen Continental -joukkueen Differdangen kanssa. Myös nuoren Joonas Henttalan osalta odotellaan sopimusuutisia, sillä hän ajoi loppukauden hyvin yhdysvaltalaisessa Type1:n kehitysjoukkueessa.

Jussi Veikkasen kauden päätöskilpailu Tour of Beijing alkaa tiistaina ja päättyy lauantaina. Kilpailu kuuluu ammattilaisten WorldTour -kategoriaan.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri