Suomeen oma maastopyöräilytalli – Vastaranta mukana Medilaser-Specializedissa

Jukka Vastaranta on mukana uudessa tallissa. Kuva: Koni Frey

Jukka Vastaranta on mukana uudessa tallissa. Kuva: Koni Frey

Suomeen on perustettu kautta aikojen ensimmäinen UCI:n hyväksymä maastopyöräilytalli. Asia on todella merkittävä, sillä nyt suomalainen maastopyöräily astuu suuren askeleen eteenpäin.

Suomessa on ja kymmenisen vuotta ollut hyviä maastopyöräilijöitä jopa kansainvälisellä tasolla. Arvokilpailumenestystä on tullut EM- sekä MM-kilpailuista, mutta suomalaiset huiput ovat aina joutuneet hakemaan paikkansa ulkomaisista tiimeistä. Nyt kotimaisille kuskeille tarjoutuu mahdollisuus ajaa oman maansa tiimissä, puhua omaa kieltään ja toimia tutuilla toimintaperiaatteilla.

Tallin tavoite on säilyttää tällä hetkellä jo tiensä maailmalle raivanneiden kuskien mahdollisuudet jatkaa huipulla entistä paremmin puittein. Toinen tiimin hyvin tärkeä tavoite on siirtää tietoa nuoremmille ajureille ja antaa heille motivaatiota ja uskoa, että Suomesta voi myös kasvaa kovia maastopyöräilijöitä.

Tallin pääsponsorina on Medilaser. Medilaser on tukenut ja aiemminkin paljon urheilua ja Medilaserilla on ollut myös oma tiimi Tampereen Pyörä-Poikien yhteydessä. Nyt Medilaser halusi kuitenkin tehdä jotain, mitä ei ole vielä tehty ja mikä voi avata suomalaiselle pyöräilylle aivan uusia ovia. Medilaser haluaa katsoa asioita uusin silmin.

- Suomi on pieni maa, meidän pitää yhdistää voimia ja on järkevä hyödyntää Jukan valtavaa kokemusta. Eliteluokan kilpailijoiden lisäksi viemme nuoria ja junnuja eteenpäin, ensimmäinen Jukan vetämä leiri on marraskuussa, seuraavat alkuvuodesta, kommentoi Medilaserin Petri Oksman.

Tiimin pyöräkalustosta vastaa Specialized. Specialized on pyörien valmistuksessa edelläkävijä ja he ovat kehittäneet monia uusia keksintöjä pyörämaailmaan. Specializedin kilpailu kyvystä kertoo Olympiavoitto Lontoossa sekä maantiellä, että maastossa. Tiimin kuskit tulevat ajamaan Specializedin Epicillä sekä Stumpjumperilla, jotka molemmat ovat varustettu suurilla 29" kiekoilla.

- Specialized on viime vuosina saavuttanut huikeaa menestystä maailmalla niin maasto- kuin maantiekilpailuissa ja olemme nyt hyvin innoissamme, kun voimme olla tukemassa tätä ainutlaatuista suomalaista projektia. Tiimin jäsenet ovat jo tähän mennessä saavuttaneet kovia tuloksia, mutta uskomme, että nyt aloitetulla yhteistyöllä parhaat saavutukset ovat vasta edessä, sanoo Specializedin Johan Sandqvist.

Tallissa on jo kolme varmaa kuljettajaa, muutaman elite-kuskin kanssa vielä neuvotellaan. Naisia tiimissä edustaa Sonja Kallio, joka on alle 23-vuotiaiden suomenmestari hiihdossa muutaman vuoden takaa. Sonja on myös saavuttanut kaikki muut maastopyöräilyn SM-mitalit kuin kultaisen, jonka saavuttaminen on hänen tulevan kauden yksi päätavoitteista.

Miehissä listalla on jo Valtteri Repo, joka otti menneenä kautena SM-hopeaa XCO:sta ja ajoi muutenkin vahvasti kotimaassa. Valtteri hamuaa SM-kultaa tulevana kautena, sekä menestystä myös Keski-Euroopan kovilta kilpakentiltä.

Kolmas varma valittu kuski on Jukka Vastaranta, joka edustaa tiimin kokeneempaa kaartia. Jukka on ollut jo 10 vuotta täysipäiväinen pyöräilijä ajaen maantiellä ja maastossa. Maastosta hänen suurin saavutuksensa on EM-hopea maratonilta, jota tulevana kautena lähdetään kirkastamaan.

- On aivan uskomatonta, että tällainen tiimi saatiin pystyyn. On hienoa, että saa ajaa suomalaisten sponsorien tukemana, mikä varmasti helpottaa asioiden hoitamista ja saa keskittyä oleelliseen eli ajamiseen. Luulen, että motivaatiopiikki, jonka sain tiimistä auttaa taas jaksamaan vuosia ja saatuani alleni maailman kärki kaluston uskallan odottaa itseltä myös uutta piikkiä tuloskäyrälle iloitsee Jukka Vastaranta.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri