Nick Nuyens Ronde van Vlaanderin yllätysvoittaja

Nick Nuyens (Saxo Bank-SunGard) otti yllätysvoitton sunnuntaina ajetussa Ronde va Vlaanderenissa.

Nick Nuyens (Saxo Bank-SunGard) otti yllätysvoitton sunnuntaina ajetussa Ronde va Vlaanderenissa. Neljäkymmentä kilometriä ennen maalia näytti siltä, että Fabian Cancellara karkaa kilpailun voittoon vetäen perässään Sylvain Chavanelin kisan kakkoseksi. Ero takaa-ajaviin oli parhaimmillaan yli minuutti.

Juuri ennen Muuria tajaa-ajajat saivat Cancellaran kiinni. Muurin nousun loppuosassa Cancellara kiihdytti vauhtia ja kärkiryhmän muodosti tämän jälkeen viisi miestä: Cancellara, Chavanel, Philippe Gilbert, Alessandro Ballan ja Björn Leukemans. Päivän viimeisessä nousussa Gilbert iski rajusti ja sai tehtyä pienen hajuraon.

Loppumatkasta Cancellara piristyi ja hänen perässään pysyivät vain Chavanel ja Nuyens. Takaa niskaan hengitti yhdeksän miehen porukka joista Tom Boonen avasi kirin päästen melkein kärkikolmikon kantaan, jolloin Cancellara oli pakotettu avaamaan kirin. Kisan vei nimiinsä lopulta siis Nick Nuyens, Sylvain Chavanel oli toinen ja Cancellaran oli tyytyminen kolmanteen sijaan. Tom Boonen jäi muutaman metrin ollen neljäs.

Voitollaan Nick Nuyens todisti, ettei vuoden 2008 kakkossija ollut sattumaa. Suurin ennakkosuosikki Cancellara vakuutti kisan jälkeen olevansa tyytyväinen kakkossijaan, muuta harmitteli sitä, että kaikki muut ajoivat häntä vastaan eivätkä voittaakseen.

Katso viimeiset kilometri Youtubesta:

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri