Suomeen uusi naisten ammattilaistalli

Sari Saarelainen. Kuva: Christer Hedberg

Sari Saarelainen. Kuva: Christer Hedberg

Naisten maantiepyöräily saa uuden suomalaisvetoisen ammattilaistallin kaudelle 2013. Team Faren Let´s Go Finland on syntynyt suomalaisen ja italialaisen pyöräilyosaamisen ympärille.

Tiimi on järjestyksessään kautta historian toinen suomalainen naisten maantiepyöräilyn ammattilaistalli. Suomalaisista ajajista mukana ovat jo kymmenettä vuotta ammattilaisena polkeva Sari Saarelainen sekä ammattilaispiireissä uusi tulokas Jutta Nieminen. Tiimin puheenjohtajana toimii Suomen pyöräilyhistorian menestyksekkäin valmentaja Pekka Saarelainen, jolle uusi tiimi on jo toinen naisten ammattilaisjoukkue.

- Vuonna 2004 meillä oli Team Let´s Go Finland. Voitimme tuona kautena mm. maailman cupin. Meillä oli vuonna 2004 todella kovat ajajat tiimissä ja on ilo, että olemme saaneet heistä muutaman mukaan myös uuteen tiimiin. Team Faren Let´s Go Finlandia manageroi Italian Walter Ricci jo usean vuoden kokemuksella. Walter on pyörittänyt kovia ammattilaistiimejä ja tietää miten tiimi saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Luotan lujasti Walterin ammattitaitoon. Tukijoita tiimillä on sekä Suomesta että Italiasta. Mukaan toki mahtuu vielä, näkyvyys tulee olemaan todella laaja: Eurooppa, USA, Canada, kertoi Pekka Saarelainen.

Suomalaisten lisäksi tiimissä ajaa mm. moninkertainen Italian ympäriajon voittaja Fabiana Luperini, maailmanmestari Marta Bastianelli sekä moninkertainen Ruotsin mestari Sara Mustonen.

- Tiimissä on todella vahvoja ajajia, joiden kanssa on hyvä lähteä rakentamaan tiimiä kohti päätavoitettamme, vuoden 2016 Rion olympialaisia. Välitavoitteena tärkeät etappiajot, sekä tietysti maailmanmestaruuskisat, jotka ensi vuonna järjestetään tiimimme harjoitusympäristössä Italian Toscanassa, toteaa Pekka Saarelainen

- Olen todella iloinen ja ylpeä uudesta tiimistämme. Uskon, että saamme nyt hyvät valmiudet harjoitella täysipäiväisesti ammattilaisina. Ympärillämme on erittäin tehokas tiimi huollossa, valmennuksessa ja manageroinnissa. Vaikka kauden alkuun on vielä aikaa, olemme jo nyt hyvin pitkälle suunnitelleet koko tulevan vuoden. On upea saada ajaa suomalaisessa tiimissä ja viedä suomalaista osaamista tukijoidemme ja oman tiimimme puolesta maailmalla eteenpäin, kertoo Sari Saarelainen

- Fiilikseni ovat korkealla ja odotan tulevaa kautta todella paljon. Minulle on kunnia-asia saada olla mukana tässä suomalaisessa tiimissä ja olla edistämässä naispyöräilyä näin ainutkertaisella tavalla! Olen kiitollinen mahdollisuudesta ajaa yhdessä osaavien ammattilaiskuskien kanssa ja teen parhaani tiimin eteen. Tavoitteenani on saada ajaa mahdollisimman paljon kovatasoisia kilpailuja ja oppia etenkin tiimiajamista - tätä ei naispyöräily Suomessa tarjoa, totesi Sari Saarelainen

Team Faren Let´s Go Finland kokoontuu ensimmäisen kerran yhteen tammikuussa, jolloin on tiimin julkistamistilaisuus sekä ensimmäinen yhteinen harjoitusleiri. Sinivalkoinen tiimi käynnistää kilpailukauden 2013 helmikuussa Qatarissa.

Team Faren Let´s Go Finland ajajat 2013:

Sari Saarelainen FIN
Jutta Nieminen FIN
Fabiana Luperini ITA
Maria Giulia Confalonieri ITA
Marta Bastianelli ITA
Elena Cecchini ITA
Susanna Zorzi ITA
Alice Arzuffi ITA
Sara Mustonen SWE
Patricia Schwager SUI
Christel Ferier Bruneau FRA
Ashlynn Van Baarle NED


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri