Suomenmestari Matti Helminen kärysi jo toukokuun lopussa - kiistää itse

Helminen ajoi ammattilaisena Landbouwkrediet-tallissa

Helminen ajoi ammattilaisena Landbouwkrediet-tallissa

Ilta-Sanomat uutisoi tänään Landbouwkrediet-tallissa ammattilaisena ajaneen Matti Helmisen doping-kärystä. Ilta-Sanomien mukaan näytteestä olisi löytynyt EPOa ja kortikosteroidia.

Hevoskuurille kerrottiin lauantaina luotettavasta lähteestä, että A-näytteessä oli ollut pielessä testostronin ja epitestosteronin suhde ja lisäksi näytteestä oli löytynyt peiteainetta. Päivitys kello 13:17: aine Probenecid kihtilääke, jota kummassakin näytteessä oli 0,6ng, kun positiivisen raja on 0,5ng.

A-näytteen tulos tuli Suomen Pyöräilyunionille heinäkuun alussa ja positiivinen näyte on annettu jo 31.5. Skoda Tour Luxembourgissa.

Koska Helmisellä ei ollut Suomessa lisenssiä siirtyi asia Belgian liiton käsittelyyn.

Belgian liitosta on luvattu lähettää Hevoskuurille vahvistus asiasta maanantaina iltapäivällä ja samalla selviää toivottavasti myös se, onko molemmat näytteet tutkittu uudelleen ja näytteistä löydetty myös EPOa.

Helminen voitti aika-ajon suomenmestaruuden kesäkuussa, mutta tulee menettämään mestaruuden ja hallitsevaksi mestariksi nousee Jarmo Rissanen. Helminen ajoi Landbouwkrediet-tallin väreissä, mutta SM-joukkuetuloksissa hänet laskettiin CCH:n jokkueseen ja tämän myötä Koiviston Isku nousee joukkuetulokissa suomenmestariksi.

Helmisen sopimus Landbouwkrediet-tallin kanssa päättyi 31.8. ja Helminen on kilpailukiellossa 4.8.2014 asti.

Matti Helminen ei vastannut lauantaina Hevoskuurin yhteydenottopyyntöihin.

Päivitys: Helminen kiistää aineiden käytön:

PYÖRÄILIJÄ MATTI HELMISEN LEHDISTÖTIEDOTE

Belgian pyöräilyliitto on määrännyt minut kahden vuoden urheilun toimintakieltoon. Olen valittanut päätöksestä urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASsiin.

En ole syyllistynyt mihinkään urheilussa kiellettyyn menettelyyn ja aion tehdä parhaani asian selvittämiseksi.

31.5.2012 Tour de Luxemburgissa antamastani dopingnäytteestä oli löytynyt minulle tuntematonta ainetta (kihtilääke, probenesid) häviävän pieni pitoisuus. Hollantilaisen dopingasiantuntijan Douwe de Boerin mukaan en ole voinut saada mitään etua tai hyötyä urheilussa kyseisestä aineesta. Löytynyt äärimmäisen pieni määrä ei olisi voinut toimia minkäänlaisena peiteaineena eikä mitään peiteltävää myöskään koskaan ole ollut. Kyseinen lääkeainejäämä ei voi olla peräisin mistään muualta kuin normaalin elinympäristön tai ravinnon epäpuhtaudesta.

Belgiassa 12. marraskuuta 2012
MATTI HELMINEN

Päivitys klo 14:48.

Alla Belgian pyöräilyliiton lakimiehen Jaak Fransenin vastaukset kysymyksiin
1) Onko Matti Helminen antanut positiivisen näytteen.
2) Jos kyllä, mistä aineista.
3) Mihin asti kilpailukielto ulottuu.

helminen500Belgian pyöräilyliiton lakimiehen Jaak Fransenin vastaus Hevoskuurin lauantaiaamuna lähettämiin kysymyksiin.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri