Armstrong tunnusti dopingin käyttönsä Oprahin tv-ohjelmassa

Lance Armstrong tunnusti dopingin käytön Oprah Winfreylle. Kuva: MVPhotos

Lance Armstrong tunnusti dopingin käytön Oprah Winfreylle. Kuva: MVPhotos

Amerikkalaislähteiden mukaan entinen huippupyöräilijä Lance Armstrong on myöntänyt ensimmäisen kerran käyttäneensä dopingia. Yhdysvaltalainen Armstrong tunnusti tekonsa suositun Oprah Winfreyn televisio-ohjelman nauhoituksissa.

Televisio-ohjelma esitetään torstaina, mutta uutistoimisto AP:n lähteiden mukaan Armstrong myönsi haastattelussa dopingin käyttönsä. Haastattelun tarkempia kommentteja ei paljastettu.

Tunnustus tuli julkisuuteen vain tunteja sen jälkeen, kun Armstrong oli pyytänyt anteeksi dopingskandaalinsa aiheuttamaa kohua perustamansa syöpäsäätiön henkilökunnalta.

The New York Timesin mukaan Armstrong suunnittelee myös todistavansa Kansainvälisen Pyöräilyunionin UCI:n virkamiehiä vastaan heidän osallisuudestaan dopingiin pyöräilyssä. Lähteiden mukaan Armstrongin tarkoituksena ei kuitenkaan ole todistaa muita pyöräilijöitä vastaan.

Armstrong voitti kilpaurallaan seitsemän kertaa Ranskan ympäriajon. Hänen saavutuksensa mitätöitiin viime syksynä uusien dopingpaljastusten myötä.

Armstrong kävi vuosien ajan taistelua maineensa puolesta. Vaikka syytökset olivat rajuja, Armstrong kiisti parantaneensa tuloksiaan urheilussa kielletyillä aineilla.

>> Cyclingnewsin artikkeli aiheesta

>> The New York Timesin artikkeli

Lähde: Yle Urheilu – AP – AFP The New York Times

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri