Veikkasen joukkueen Gilbert ajoi voittoon Belgian klassikkokilpailussa

Jussi Veikkasen Omega Pharma - Lotto on tavoitellut kevään klassikkokilpailujen voittoa. Nyt se onnistui, kun Belgiassa ajettiin 201 kilometrin Brabantse Pijl –kilpailu.

Overijse, Belgia
Jussi Veikkasen Omega Pharma - Lotto on tavoitellut kevään klassikkokilpailujen voittoa. Nyt se onnistui, kun Belgiassa ajettiin 201 kilometrin Brabantse Pijl –kilpailu. Kilpailussa ajettiin maalikaupungin ympäristössä viisi 12,7 kilometrin loppukierrosta. Loppukierroksilla oli irtiottoryhmä, josta viimeiselle kierrokselle pääsivät karkuun Omega Pharma – Loton Philippe Gilbert ja toinen belgialainen Björn Leukemans Vacansoleil –joukkueesta. Kaksikko ratkaisi paremmuutensa loppukirissä, jossa Gilbert oli selvästi vahvempi.

Jussi Veikkanen oli hyvin tyytyväinen kilpailun jälkeen, vaikka hän oli niiden 117 ajajan joukossa, jotka liputettiin loppukierroksilta pois.

- Tämä oli uskomaton kisa. Ajoimme todella hyvin. Ensin pääsi oma mies irtiottoryhmään ja emme joutuneet tekemään liikoja töitä. Loppukierroksilla Philippe pääsi hyvään ryhmään ja hoiteli lopun varmasti. Tämä oli tervetullut ja tärkeä voitto, kertoi Jussi Veikkanen.

Tulokset

De Brabantse Pijl - La Flèche Brabançonne (Leuven – Overijse) 201.1km

1 Philippe Gilbert (Belgia) Omega Pharma - Lotto 4.40.38
2 Björn Leukemans (Belgia) Vacansoleil s.a.
3 Anthony Geslin (Ranska) FDJ + 1.03
4 Johnny Hoogerland (Hollanti) Vacansoleil s.a.
5 Bram Tankink (Hollanti) Rabobank Cycling Team + 1.04
6 Dries Devenyns (Belgia) Quickstep Cycling Team + 1.18
Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma – Lotto DNF

-TWD-länken, Esko Lummelampi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri