Pia Sundstedt palaa maantielle Lontoon olympialaiset tähtäimessään

sundtedt100211Viimevuodet maastopyöräilyyn menestyksekkäästi keskittynyt Pia Sundstedt on päättänyt tehdä paluun maantiepyöräilyyn.

sundtedt100211Pia Sundstedt. Kuva: SportografViimevuodet maastopyöräilyyn menestyksekkäästi keskittynyt Pia Sundstedt on päättänyt tehdä paluun maantiepyöräilyyn. Paluun innoittajana on hänen halunsa päästä Lontoon olympialaisiin vuonna 2012. Kansainvälisen Pyöräilyliiton UCI:n julkistaman ranking-järjestelmän mukaan Suomella on helpompi mahdollisuus saada maapaikka maantielle kuin maastoon.

Pia Sundstedt lopetti maantiepyöräilyn vuonna 2002, mutta voitti kuitenkin vielä vuonna 2005 Porvoossa SM-kilpailuissa maantiepyöräilyn mestaruuden. Ja myös tuon vuoden jälkeen hän on harjoitusmielessä ajanut joitakin maantiepyöräilykilpailuja Saksassa. Tuntuma maantiepyöräilyyn on säilynyt.

Tulevalla kaudella on kovakuntoisen Pia Sundstedtin ohjelmassa sekä maasto- että maantiepyöräilyä. Hän ajaa kesäkuussa maastopyöräilyn maratonin EM- ja MM-kisat. Sen jälkeen on maantiepyöräilyn vuoro.

- Tavoitteeni loppukesälle on UCI –rankingpisteiden kerääminen maantiellä. Tulen ajamaan saksalaisessa Rothaus Vita Classica –amatöörijoukkueessa. Sillä on ohjelmassa hyviä UCI-kalenterin kilpailuja. Joukkueenjohdolla on tiedossa tavoitteeni ja he ovat luvanneet tukea minua siinä. En ole kiinnostunut ajamaan isommassa joukkueessa, koska en halua mennä apuajajaksi. Joka tapauksessa hyvin jännittävä kausi on tulossa. Kauden jälkeen on istuttava alas ja katsottava mikä pistesaldo on. Se ratkaisee seuraavan talven ohjelman. Jos näyttää hyvältä, niin silloin voin keskittyä siihen, että olen kunnossa elokuussa 2012 ja en tarvitse talvella kiertää maantiekisoja, kertoi Pia Sundstedt.

- Tämä olympiaprojekti antaa taas uutta motivaatiota. Pari vuotta on mennyt erilaisten vammojen kanssa. Nyt näyttää ihan hyvältä. Olen päässyt koko talven hiihtämään hyvin ja olen rakentanut hyvää peruskuntoa suksilla. Pikkuhiljaa tässä alkaa nälkä kasvaa pyöräilyyn ja se on hyvä merkki, jatkoi parasta aikaa hiihtoharjoittelua Keski-Pohjanmaalla tekevä Sundstedt.

-TWD-Länken, Esko Lummelampi

ulvang banneri