Medilaser-Specialized MTB-Team esittäytyi tänään

Jasmin Kansikas, Pauli Kiuru, Petri Oksman ja Jukka Vastaranta tallin julkistamistilaisuudessa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Jasmin Kansikas, Pauli Kiuru, Petri Oksman ja Jukka Vastaranta tallin julkistamistilaisuudessa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Suomen ensimmäinen ammattilaispyöräilytalli esittäytyi tänään medialle Helsingissä.

Loppuvuodesta 2012 perustetussa tallissa ajavat kapteeni Jukka Vastarannan lisäksi Sonja Kallio, Valtteri Repo ja nuori suomalainen lupaus Jasmin Kansikas. Tallipäällikkönä toimii Petri Oksman ja Pauli Kiuru, kaikkien aikojen suomalainen triathlonisti, on apuna tallin henkisessä valmennuksessa.

- Tallin tavoitteet ovat arvokisoissa. Tulevalla kaudella Lyhyen tähtäimen päätavoite on EM-kisat XCM-lajissa Singenissä, Saksassa. Kesällä joukkue kiertää Keski-Euroopan XCO-kilpailuja ja tähtää lajin EM- ja MM-kisoihin, pitkällä aikavälillä tavoitteena on Rion Olympialaiset vuonna 2016, jonne pyritään saamaan kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen maastopyöräilyn olympiapaikka, kertoo Petri Oksman.

Silmäkirurgiaa tarjoava Medilaser lähti mukaan tallin tukijaksi ennen kaikkea yrityksen perustajiin kuuluvan Petri Oksmanin pyöräilyinnostuksesta. Lisäksi liikkuvat ihmiset kuuluvat Medilaserin tärkeimpiin kohderyhmiin.

- Olemme tavoittaneet jo hyvin oman harrastamiseni ansiosta pyöräilijöitä ja olemme heitä paljon myös leikanneet. Totta kai tallitoiminnassa on myös kaupallinen aspekti ja tämän myötä meidät tunnistetaan entistä paremmin, arvioi Oksman.

Oksman kertoo tallin vuosibudjetiksi noin 40 000 euroa.

- Maalis-huhtikuuksi olemme varanneet talon Espanjasta ja urheilijamme ovat varanneet talosta yhteensä jo 40 leiriviikkoa. Kesällä tukikohtamme on Keski-Euroopassa, sillä udeimmat tärkeimmät kilpailut käydään parin tunnin ajomatkan päässä Zuricistä. kertoo Oksman.

Uuden tallin perustaminen ilahdutti myös maastopyöräilyn lajipäällikkö Mikko Peltosta, joka arvio asian olevan erittäin merkittävä koko suomalaiselle pyöräilylle.

- Maastopyöräilyn harrastaminen on kaksinkertaistanut vuosien 2000 ja 2010 välisenä aikana. Uskon, että pyöräilyllä on mahdollisuus nousta todella harrastetuksi lajiksi Suomessa. Se on helppoa ja hauskaa.

Pyöräilyinnostuksen nostaminen kuuluu myös Medilaser-Specializedin tavoitteisiin ja tarkoituksena on muun muassa järjestää nuorisoleiri keväällä sekä kaupunginosa-mtb-kouluja eri puolille Suomea.

-Petri Ikävalko

ulvang banneri