Grail FI 550x90px

Ministeri Stubb Giro d'Espoon suojelijaksi.

Alexander Stubb on Giro d'Espoon suojelija.

Alexander Stubb on Giro d'Espoon suojelija.

Giro d'Espoo kuntoajo ajetaan 26. toukokuuta. Toista kertaa ajattavan tapahtuman kilpailukeskuksena toimii Espoossa Tapiolan urheilupuisto.

Ensimmäinen Giro d'Espoo ajettiin viime vuonna upeassa säässä ja kuntoajo osoittautui oikeaksi menestykseksi. Ensimmäisenä vuonna 1 300 pyöräilijää saatiin kasaan yksinomaan sosiaalisessa mediassa markkinoimalla.

Historian toisen Giro d'Espoo:n reitti on ensimmäiseltä vuodelta tuttu 111 kilometriä. Reitti kulkee Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten upeiden maisemien kautta takaisin Espooseen ja Tapiolan urheilupuistoon.

Järjestäjät odottavat historian toiseen Giro d'Espoo kuntoajoon noin 2000 osallistujaa. Tulevaa tapahtumaa on kehitetty entisestään yhdessä yhteistyökumppaneiden sekä viime tapahtumasta saadun palautteen avulla.

Tämän vuoden tapahtumaan on muun muassa tuotu uutena BMX –rata, joka rakentuu Tapiolan urheilupuistoon Pyöräkrossi parkin toteuttamana. BMX -radalla on mahdollista kokeilla erilaisia pyöriä aina potkupyöristä aikuisten BMX -pyöriin.

Giro d'Espoo kuntoajoon ilmoittautuminen on alkanut osoitteessa www.girodespoo.com ja jatkuu aina 17. toukokuuta asti. Hinnoittelu on porrastettu ja suosii varhain ilmoittautuneita.

Lisätietoja tapahtumasta löydät osoitteesta www.girodespoo.com

Ministerin tervehdys osallistujille:

Pyöräily on hieno laji, ja se sopii muuten kaikille. Sen todistivat viime keväänä ne 1300 pyöräilijää, jotka osallistuivat ensimmäiseen Giro d'Espooseen. Oli mahtavaa olla mukana porukassa ja ajaa kotikaupunkini ympäri. Ryhmähuuman tunne oli hieno - olin liekeissä. Porukan voima on mahtava: ajaminen on helppoa ja kivaa. Yhdessä tekeminen ja kulkeminen kannattaa niin pyöräilyssä kuin kaikessa muussakin.

Löysin itse intohimon lajiin vasta pari vuotta sitten. Minusta ei olisi tullut pyöräilijää ilman juoksusta seurannutta rasitusmurtumaa. Vaikka urheiluvammat ovat tylsiä, tässä tapauksessa siitä poiki jotakin hyvää. Nyt minun on vaikea kuvitella elämääni ilman pyöräilyä.

Giro d'Espoo on hieno tapahtuma ja luo pyöräilykulttuuria Suomeen. Olen iloinen, että saan toimia tapahtuman suojelijana, ja olen varma, että tänä vuonna meitä osallistujia on viime vuotistakin enemmän. Tavataan pyörän selässä!

-Alexander Stubb


Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri