Jukka Vastaranta 38.s maailman cupin avauksessa

vastaranta070311_introJukka Vastaranta sijoittui 38.ksi maastopyöräilyn maailman cupin avauskilpailussa Pietermaritzburgissa. Etelä-Afrikassa. Vaikka Vastarannan alkukauden kilpailut ovat sujuneet lupaavasti. ei maailman cupin avaus onnistunut aivan ennakko-odotusten mukaisesti.

vastaranta070311Jukka Vastaranta. Kuva:Kari MäkinenJukka Vastaranta sijoittui 38.ksi maastopyöräilyn maailman cupin avauskilpailussa Pietermaritzburgissa. Etelä-Afrikassa. Vaikka Vastarannan alkukauden kilpailut ovat sujuneet lupaavasti. ei maailman cupin avaus onnistunut aivan ennakko-odotusten mukaisesti.

"Oli todella nihkeä olo koko kisan ajan. Tuntui. että pyörä ei kulkenut mihinkään vaikka miten puski. Fyysisesti raskaammat ja jyrkempää nousua sisältävät radat sopivat minulle paremmin. mutta kyllä tällä tasolla pitää pystyä ajamaan kaikilla radoilla. Pyöräkään ei valitettavasti toiminut täysin moitteettomasti. mutta ei sijoitusta tämän piikkiin voi laittaa. Vika oli miehessä. Ikävää. että huono päivä sattui juuri MC-avaukseen". Vastaranta pohdiskeli kilpailun jälkeen.

Kokonaisuudessaan 31.8 kilometrin pituinen kilpailu ajettiin 5.3 kilometrin reitillä. joka kierrettiin kuusi kertaa. Kilpailu eteni Sveitsin Nino Schurterin ja Ranskan Julien Absalonin tahdein. Tsekin Jaroslav Kulhavyn sinnitellessä mukana ensimmäiset kolme kierrosta. Kilpailun viidennellä kierroksella Schurter nykäisi eikä Absalon pystynyt vastaamaan. Näin Schurter ajoi kauden maailman cupin avauskilpailun voittoon ajalla 1.34.50. ja Absalon oli toinen 16 sekuntia perässä. Kylhavy sijoittui kolmanneksi. mutta jäi kärkikaksikosta yli minuutin päähän. Lajin hallitseva maailmanmestari. Espanjan Jose Hermida jätettiin neljänneksi. Vastarannan loppuaika oli 1.42.58. ja ero kärkeen 8.08.

Seitsemän osakilpailua käsittävä maailman cup jatkuu kuukauden päästä Yorkshiressa. Iso-Britaniassa ajettavalla kauden toisella osakilpailulla.

TULOKSET

Maastopyöräilyn (XCO) maailman cup. osakilpailu 1/7

Pietermaritzburg. Etelä-Afrikka

M.elite 31.8 km

1. Nino Schurter SUI 1.34.50
2. Julien Absalon FRA1.35.06
3. Jaroslav Kulhavy CZE 1.35.57
4. Jose Hermida ESP 1.36.05
5. Marco Fontana ITA 1.36.41
6. Manuel Fumic GER 1.36.43
----
38. Jukka Vastaranta FIN 1.42.58

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri