Sami Tiainen voitti Viron mestaruuskilpailujen kortteliajon

TWD-Länkenin Sami Tiainen ajoi vahvasti Viron kortteliajon mestaruuskilpailujen ensimmäisen osakilpailun Saarenmaan Kuressaaressa.

TWD-Länkenin Sami Tiainen ajoi vahvasti Viron kortteliajon mestaruuskilpailujen ensimmäisen osakilpailun Saarenmaan Kuressaaressa. Pisteajona puolentoista kilometrin kaupunkiradalla käydyssä kilpailussa kierrettiin 1,5 kilometrin rataa 27 kertaa. Joka kolmannella kierroksella oli välikiri, josta kertyi pisteitä neljälle parhaalle. Viimeisestä eli loppukiristä pisteet annettiin kaksinkertaiset pisteet.

Viron Joonas Jõgi iski irti heti ensimmäisen kirin jälkeen eli neljännellä kierroksella. Hän ei kuitenkaan saanut ajaa yksin pitkään, sillä takaa nousi Sami Tiainen hänen kumppanikseen. Kaksikko lisäsi etumatkaa takaatuleviin ja he pääsivät napsimaan parhaat välikiripisteet. Sen he tekivätkin sovussa vuoroperiaatteella. Herrasmiesmäisyys loppui kuitenkin loppukirissä, jossa ratkaistiin kilpailun voitto. Siinä nuori Tiainen ei antanut mitään mahdollisuuksia Jõgille ja nousi näin kilpailun voittajaksi.

Muuten miesten kilpailu ei ollut suosiollinen suomalaisille. Risto Aaltio ja Mikko Paajanen kolaroivat itsensä ja kalustonsa keskeytyskuntoon. Myös varusmies Ilari Kahila joutui keskeyttämään. 18-vuotiaiden miesjunioreiden kilpailu oli tallinnalaisen CFC -joukkueen ajajien näytöstä alusta alkaen. Joukkue otti kolmoisvoiton. Suomen Aku Silvenius joutui keskeyttämään kilpailun kolmannelta sijaltaan vatsakramppien vuoksi. Jani Sandelin sijoittui 12:nneksi, mutta hän ei onnistunut ottamaan välikiripisteitä. Viron korttelimestaruus ratkaistaan neljän osakilpailun perusteella. Seuraava kilpailu käydään vappuaattona Pärnussa. TWD-Länken osallistuu myös siihen kilpailuun.

Tulokset

5. Kuressaare Tänavasõit

Eesti MV kriteeriumisõidus I etapp

Miehet (Elite ja U23) 27 x 1,5 km)

1 Sami Tiainen (Suomi) TWD-Länken) 37 pistettä
2 Joonas Jõgi (Viro) CFC 35
3 Jörgen Matt (Viro), Viking 14

Ilari Kahila kiri kuudenneksi Saarenmaan maantiekilpailussa

Viron maantiepyöräilykausi lähti vauhdikkaasti käyntiin Saarenmaalla. Ensin ajettiin Viron kortteliajon mestaruuskilpailujen ensimmäinen osa ja seuraavana päivänä 75 kilometrin maantiekilpailu. Maantiekilpailu oli kerännyt lähes sata pyöräilijää, pääosin omasta maasta, mutta myös Latviasta ja Suomesta. Latviasta mukana oli Continental-ammattilaistalli Alpha Baltic kolmihenkisellä joukkueella ja Suomesta TWD-Länken viiden ajajan voimin.

Kilpailu ajettiin yli 43 kilometrin keskituntinopeudella. Vaikka kilpailussa oli jatkuvia irtiottoyrityksiä, niin mikään niistä ei onnistunut. Kilpailu päättyi massakiriin, jossa nopein oli vasta 17-vuotias virolaislupaus Oskar Nisu. TWD-Länkenin Ilari Kahila oli myös hyvin kirissä mukana, mutta hänen oli tyydyttävä kuudenteen sijaan.

Tulokset

4. Audi Saaremaa GP 75 km (Salme, Viro)

1 Oskar Nisu (Viro) CFC 1.43.56
2 Allan Oras (Viro) Rietumu Delfin s.a.
3 Caspar Austa (Viro) TYS s.a.
6 Ilari Kahila (Suomi) TWD-Länken s.a.
14 Sami Tiainen (Suomi) TWD-Länken s.a.
42 Jani Sandelin (Suomi) TWD-Länken s.a.
61 Aku Silvenius (Suomi) TWD-Länken s.a.
63 Mikko Paajanen (Suomi) TWD-Länken s.a.

- TWD-Länkenin lehdistötiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri