Daniel Martin voitti Liege-Bastogne-Liege pyöräilyklassikon

Daniel Martin voitti Belgian klassikkokilpailun Liege-Bastogne-Liegen. Kuva: Bryn Lennon/Gettyimages

Daniel Martin voitti Belgian klassikkokilpailun Liege-Bastogne-Liegen. Kuva: Bryn Lennon/Gettyimages

Irlannin ja Garmin-Sharpin Daniel Martin voitti pyöräilyn kevään klassikkoajoihin kuuluvan Liege-Bastogne-Liege-kilpailun Belgiassa. Espanjan Joaquim Rodriguez ja Alejandro Valverde ovat muuta palkintopallille päässeet pyöräilijät.

Belgian yksi klassikkokilpailuista oli tälläkin kertaa varsin tapahtumarikas ja jännittävä. Alkuun nähtiin muutamia irtiottoja, jotka eivät kuitenkaan kestäneet. Kanadalainen Martinin tallikaveri Ryder Hesjedal iski irtiottoon reitin yhdessä raskaista nousuista ja hetken jännitettiin, pystyykö kanadalainen pitämään johdon loppuun asti, mutta ei aivan pystynyt. Näin voitto ratkaistiin reilun kymmenen ajajan kärkijoukon kesken.

Kilpailuun reilut kuusi ja puoli tuntia käyttänyt Martin tavoitti reilut kilometri ennen maalia irtiottoa yrittäneen Espanjan Joaquim Rodriguezin ja jätti hänet vastustamattomasti 400 metriä ennen maalia. Eroa maalissa oli neljä sekuntia. Kolmanneksi sijoittui toinen espanjalainen, Alejandro Valverde. Martin on Sean Kellyn jälkeen vasta toinen irlantilainen, joka on 261,5 kilometrin kilpailun voittanut. Kovasti kilpailussa uurastanut Hesjedal oli lopulta kahdeksas.

Kilpailun voittaja Martin kehui vuolaasti tallinsa Garminin kovaa panosta ja työntekoa kilpailussa.

– En voi uskoa tätä. Olen todella shokissa. En ole koskaan nähnyt tallin ajavan noin vahvasti – he pitivät minut suojassa koko päivän. Tämä tuntui yhdestä helpoimmista kilpailuista mitä olen tehnyt. Tämä on todella uskomatonta ja olen todella onnellinen, iloitsi Martin kisahaastattelussa.

Liege-Bastogne-Liege-kilpailua on käyty jo 1800-luvun lopulta saakka. Ensimmäisen kerran kilpailu ajettiin vuonna 1892 ja tämän vuoden kilpailu oli järjestyksessään 99:s muutaman vuoden jäädessä väliin mm. sotavuosien johdosta.

Liege-Bastogne-Liege 2013, 261,5 km

1 Daniel Martin (Irl) Garmin-Sharp 6:38:07
2 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 0:00:03
3 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team 0:00:09
4 Carlos Alberto Betancur Gomez (Col) AG2R La Mondiale sama aika
5 Michele Scarponi (Ita) Lampre-Merida sa.
6 Enrico Gasparotto (Ita) Astana Pro Team 0:00:18
7 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team sa.
8 Ryder Hesjedal (Can) Garmin-Sharp sa.
9 Rui Alberto Faria Da Costa (Por) Movistar Team sa.
10 Simon Gerrans (Aus) Orica-GreenEdge sa.

Lähde: Yle Urheilu – Cyclingnews.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri