Kilpailevan joukkueen huoltoauton ovi tyrmäsi Kjell Carlströmin

carlstrom040211_introKjell Carlströmin matka katkesi sunnuntain Liege – Bastogne – Liege kilpailussa harmittavalla ja harvinaisellakin tavalla hänen törmätessään Cofidis-tallin huoltoautoon.

carlstrom040211Kjell Carlström. kuva: Team SkyLiege, Belgia
Kjell Carlströmin matka katkesi sunnuntain Liege – Bastogne – Liege kilpailussa harmittavalla ja harvinaisellakin tavalla. Cofidis –tallin huoltoauto pysähtyi nopeasti keskelle tietä vaihtaakseen joukkueensa ajajan "kiekon." Valitettavasti Kjell Carlström oli tulossa hyvällä vauhdilla takaa ja Cofidiksen mekaanikko avasi huoltoauton takaoven samaan aikaan. Kolari oli väistämätön; Carlström täräytti voimalla oveen ja kaatui. Hän kolhi itseään ja samalla myöskin pyöräänsä. Hän yritti jatkaa matkaa, mutta siitä ei tullut enää mitään.

- Valitettavasti kävi näin. Jos olisin saanut nopeasti uuden pyörän tai kiekon omaan pyörääni, minulla olisi ollut mahdollisuus vielä jatkaa. Siitäkin huolimatta, että kolhin asvalttiin mm. lonkkani. Onneksi ei kuitenkaan mitään pahempaa sattunut, kertoi Kjell Carlström.

Kilpailun voitti kevään ehdoton ykköspyöräilijä, Jussi Veikkasen tallitoveri Omega Pharma – Lotto –joukkueen Philippe Gilbert. Hänellä oli vielä lopussa kaksi vastustajaa, luxemburgilaiset Schleckin veljekset. Heistä ei kuitenkaan ollut kunnon vastusta Gilbertille.

- Melkoisen hyvä päätös klassikkoviikolle! Itsellä oli kuitenkin todella huono päivä, kertoi kovasti viikon ajan urakoinut Jussi Veikkanen.

Molempien suomalaisten ohjelmassa on toukokuun 7. päivä alkava Italian ympäriajo.

Tulokset

Liege – Bastogne – Liege 257,5 km (HIS)

1 Philippe Gilbert (Belgia) Omega Pharma-Lotto 6.13.18
2 Fränk Schleck (Luxemburg) Leopard Trek s.a.
3 Andy Schleck (Luxemburg) Leopard Trek s.a.
4 Roman Kreuziger (Tsekki) Pro Team Astana + 0.24
5 Rigoberto Uran Uran (Kolumbia) Sky Procycling s.a.
6 Chris Anker Sörensen (Tanska) Saxo Bank Sungard s.a.
Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling dnf
Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma – Lotto dnf

ulvang banneri