Pia Sundstedt aloitti kilpailukautensa reilulla voitolla

Pia Sundstedtin valmistautuminen uuteen kilpailukauteen näyttää onnistuneen hyvin. Hän aloitti kilpailukautensa Italian Riva del Gardassa käydyssä 105 kilometrin maastomaraton –kilpailussa voitolla.

Pia Sundstedtin valmistautuminen uuteen kilpailukauteen näyttää onnistuneen hyvin. Hän aloitti kilpailukautensa Italian Riva del Gardassa käydyssä 105 kilometrin maastomaraton –kilpailussa voitolla. Rata oli suomalaisen mieleen, sillä kokonaisnousua oli noin 3600 metriä. Sundstedt jätti toiseksi tulleen Iso-Britannian Sally Bighamin lähes minuutin päähän ja kolmanneksi tulleen Saksan Elisabeth Brandaun lähes 21 minuutin päähän.

- Ensimmäinen kilpailu on aina hieman jännittävä, koska oma kilpailukunto on arvoitus ja samoin muiden kilpailukuntoa ei tiedä. Mutta tänään kilpailu sujui hyvin. Tiesin, että lopussa on 15 kilometrin nousuosuus ja se on täyttä tuskaa. Ajoin alussa Sally Bighamin ja Elisabeth Brandaun kanssa ja huomasin, että olen nousuissa näitä vahvempi. Ja niinpä ensin vauhdista putosi Elisabeth ja pian sen jälkeen Sally. Sen jälkeen en heitä enää nähnyt, kertoi Pia Sundstedt

- Yritin ajaa laskut varman päälle, koska kivet olivat yöllisen sateen jälkeen saippuamaisen liukkaita, mutta selvisin laskut hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesäkuun EM- ja MM- kilpailuja. Syksyllä leikattu jalka toimii hyvin, joten senkään osalta ei ole ongelmia, jatkoi Sundstedt.

Tulokset

Bike Festival Maraton, Riva del Garda, Italia

Naiset 105 km

1. Pia Sundstedt (Suomi) D-Freiburg 5.03.33
2. Sally Bigham (Iso-Britannia) Grossbritannien 5.07.23
3. Elisabeth Brandau (Saksa) D-Schönaich 5.24.22

-Esko Lummelampi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri