Kuudestoista etappi ei muuttanut kokonaistilannetta kärjen osalta

Movistarin Rui Costalla oli aikaa tuulettaa etappivoittoa Tourilla. Kuva: Getty Images

Movistarin Rui Costalla oli aikaa tuulettaa etappivoittoa Tourilla. Kuva: Getty Images

Rui Costalle uran toinen etappivoitto. Erot kärjessä pysyivät muuttumattomana Tour de Francen etapilla Vaison le Romainesta Gapiin.

Kun 168 kilometrin etapista oli pyöräilty 38 kilometriä, muodostui parinkymmenen ajajan kärkijoukko, joka venytti eroa pääjoukkoon kilometri kilometriltä aina 12 minuuttiin asti. 30 kilometriä ennen maalia kärkijoukossa ryhdyttiin taistelemaan voitosta. Kun maaliin oli matkaa vajaat kaksikymmentä kilometriä, iski Movistar Teamin Rui Alberto Faria da Costa eroa muihin. Muut kärkijoukon ajajat yrittivät kuroa portugalilaisajajan eroa kiinni siinä onnistumatta ja näin Costa pääsi tuulettamaan uransa toista etappivoittoa Tourilla.

Kärkijoukon ajajista yksikään ei uhannut Chris Froomen voittoa tai ylipäätänsä kärkisijoja, joten kokonaiskilpailun menestystä vielä tavoittelevat ajajat pysyivät pääjoukossa ja nauttivat "toisesta perättäisestä lepopäivästä" antaen eron kasvaa. Alberto Contador tosin yritti tehdä eroa Froomeen, mutta yritys päättyi molempien kaaduttua kymmenisen kilometriä ennen maalia. Kummallekaan ei kuitenkaan käynyt pahemmin rytäkässä.

Lopulta kokonaistaiston kärjessä olevat Froome, Contador sekä Bauke Mollema ylittivät maalilinjan yhdessä 11 minuuttia voittajan perässä.

Keskiviikkona Tourilla on ohjelmassa 32 kilometrin aika-ajo, joka saattaa muuttaa eroja kokonaistilanteessa. Froomen haastajien tulisi kaventaa yli neljään minuuttiin venynyttä eroa. Tiistain kilpailun jälkeen Froome kertoi keskiviikon olevan tärkeä päivä, joskin hän muistutti myös seuraavien päivien rankasta ohjelmasta.

-Jokainen tulee ajamaan kovaa, mutta on tärkeää pitää mielessä, että seuraavana päivänä nousemme Alpe d'Huezin kaksi kertaa. Täytyy ymmärtää, että tämä on kilpailun vaikeinta osaa, Froome kertoi cyclingnews-sivuston mukaan.

Lähde: cyclingnews.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri