Froome vankisti johtoaan aika-ajossa- Mollema putosi kakkospaikalta

Chris Froome oli nopein Tourin viimeisessä aika-ajossa. Kuva: Getty Images

Chris Froome oli nopein Tourin viimeisessä aika-ajossa. Kuva: Getty Images

Saxo-Tinkoffilla hallussaan nyt kokonaiskilpailun seuraavat sijat.

Sky Procyclingin Chris Froome jatkoi vakuuttavia esityksiään Tour de Francen seitsemännellätoista etapilla Chorgesissa. Voitostaan yllättynyt britti vaihtoi ajopeliään kesken matkan ja lopussa hän pystyi polkemaan muita nopeammin.

Espanjan ja Saxo-Tinkoffin Alberto Contador johti 32 kilometrin vuoristopätkää pitkään, mutta Froomen kovempi loppu pudotti hänet kakkoseksi. Eroa maalissa kaksikon välillä oli yhdeksän sekuntia. Kokonaistuloksissa Contadorin ero Froomeen on reilu neljä ja puoli minuuttia.
Froomen kovan lopun salaisuus oli pyöränvaihto, jonka hän toteutti toisen nousun päällä laskeakseen alaspäin aika-ajopyörällä.

-En voinut maalissa uskoa tehneeni kärkiajan. Tarkoituksenani oli ainoastaan minimoida tappiot tulevia päiviä varten, Froome kertoi cyclingnews-sivuston mukaan.

Ennen aika-ajoa kokonaistilanteessa toisena ollut Belkin Pro Cycling-teamin Bauke Mollema oli päivän etapilla 11. nopein yli kaksi minuuttia Froomelle jääneenä. Molleman ero kärkeen olisi voinut olla vieläkin suurempi, sillä hän joutui pysäyttämään vauhtinsa loppukilometreillä välttääkseen täpärästi kaatumisen.

Molleman huonosta päivästä johtuen aika-ajossa nopeammin polkeneet Contador sekä hänen tallikaverinsa Roman Kreuziger nousivat 27-vuotiaan hollantilaisen ohi kokonaistilanteessa. Saxo-Tinkoffilla on hallussaan kokonaiskilpailun kakkos- ja kolmossijat.

Chorgesiin päättynyt etappi oli tämän vuoden Tourin viimeinen aika-ajo. Jäljellä on vielä neljä etappia, joista ensimmäisenä ajetaan 172,5 kilometrin taival Gapista l'Alpe d'Hueziin. Tänä vuonna raskaan l'Alpe d'Huezin päälle noustaan kaksi kertaa, joista toisella kerralla kilpailijoita odottaa vuoren päällä maali.

Lähde: cyclingnews.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri