Ensimmäinen ranskalaisvoitto tämän vuoden Tourilla

Christophe Riblon pääsi tuulettamaan etappivoittoa kotiyleisön edessä. Kuva: Getty Images

Christophe Riblon pääsi tuulettamaan etappivoittoa kotiyleisön edessä. Kuva: Getty Images

Chris Froome on lähellä kokonaiskisan voittoa.

Touria on ajamatta kolme etappia, joista vielä kahdella taistellaan tosissaan kokonaiskilpailun voitosta. Chris Froomen johto on tällä hetkellä jo yli viisi minuuttia, kun hän sai revittyä lisää eroa pahimpiin kilpakumppaneihinsa Tour de Francen etapilla numero 18.

Taistellakseen kokonaiskisan voitosta kakkosena ja kolmosena olleiden Team Saxo-Tinkoffin Alberto Contadorin sekä Roman Kreuzigerin oli poljettava aggressiivisesti kaventaakseen eroa kärkeen. Froome pysyi kuitenkin mukana ja lopulta Sky Procyclingin britti onnistui karkaamaan Contadorilta ja Kreuzigerilta etapin loppupuolella. Maalissa Froome oli noin minuutin ennen Contadoria ja kaksikon keskinäinen ero kokonaistilanteessa on viisi minuuttia ja yksitoista sekuntia. Hyvin ajaneen Movistar Teamin Nairo Alexander Quintana Rojas ohitti kokonaistilanteessa tsekki Kreuzigerin.

Rankan l'Alpe d'Huezin etapin voittotaistelu käytiin Ranskan Christophe Riblon sekä jenkki Tejay van Garderenin välillä. BMC Racing Teamin van Garderen johti kisaa jo noin 45 sekunnilla, mutta yhdysvaltalaisen voimat hyytyivät loppunousussa. AG2R La Mondialen Riblon sai van Garderenin kiinni vain kaksi kilometriä ennen maalia ja meni saman tien ohi. Tourin kahdeksastoista taisto toi lopulta etappivoiton kilpailun järjestäjämaahan.

Perjantaina ohjelmassa on 204,5 kilometrin taival. Kokonaiskilpailu ratkeaa lauantaina Annecyssä ennen kuin kilpailijat rullaavat sunnuntaina maaliin Pariisin Champs Elyseelle.

Lähde: cyclingnews.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri