Vastaranta ja Kirssi UCI-pisteille Belgiassa

Houffalizessa, Belgiassa ajettu korkeimman HC-kategorian maastokilpailu keräsi viivalle nimekkään joukon maailman huippuja miesten ja naisten sarjoissa.

Houffalizessa, Belgiassa ajettu korkeimman HC-kategorian maastokilpailu keräsi viivalle nimekkään joukon maailman huippuja miesten ja naisten sarjoissa.

Miehissä kilpailun kulku oli kärkikolmikon osalta kuin suora toisinto Etelä-Afrikassa pääsiäisenä ajetusta maailman cupin avauksesta. Sveitsin Nino Schurter ja Ranskan Julien Absalon pinkoivat yhdessä karkuun, ja muut, etunenässä Tsekin Jaroslav Kulhavy, yrittivät sinnitellä mukana. Houffalizen monet maailman cup-osakilpailut isännöinyt maaperä näytti sopivan täydellisesti Schurterin alkukauden kovalle kunnolle, ja sveitsiläinen otti kauden ensimmäisen HC-kategorian voiton ajalla 1:47,19. Absalon jäi toiseksi vain neljän sekuntia hitaampana. Kulhavy sai tälläkin kertaa tyytyä kolmanteen sijaan, 55 sekuntia Schurteria perässä.

Suomalaisittain Belgian kisapäivä oli aurinkoinen muutenkin kuin olosuhteiden osalta. Jukka Vastaranta, joka on alkukauden ajanut 29 tuuman rengaskoon pyörällä, testasi Houffalizen sähäkällä radalla perinteistä "pikkurenkaista" eli 26- tuumaista kisapyörää.

"Päätin kokeilla pikkurenkaista, joka on tietyillä radoilla 29-tuumaista nopeampi. Tämä oli oikea valinta Houffalizeen, jonka mäkinen ja syheröinen rata sopii minulle muutenkin paremmin. Jouduin loppupuolella rauhoittamaan, kun jalka kramppasi, mutta muilta osin olen tyytyväinen kilpailun kulkuun. Tasapainoinen ajo ja hyvä sijoitus näin kovassa ryhmässä". Vastaranta oli lopputuloksissa 14:sta jääden voittajalle 5.29 saaden 11 tärkeää UCI ranking-pistettä.

Carina Kirssi myös 14:s

Carina Kirssille Houffalizen kilpailu oli kategorian valossa kauden kovin kisa tähän mennessä. Muun muassa Hollannissa ja Ranskassa hyviä sijoituksia alkukaudesta ajaneen Kirssin taktiikka oli lähteä heti startista kärkiryhmän vauhtiin.

"Ei nyt ihan nappisuoritus, mutta olen tyytyväinen. Olen aina pitänyt Houffalizen radasta, ja nyt reittiä oli muutettu entistä teknisemmäksi sisältäen jyrkkiä nousuosuuksia. Nousin neljä kierrosta käsittäneen kilpailun aikana muutaman sijan eli pystyin parantamaan vauhtiani kilpailun vanhetessa. Vastaava ehjä ja nousujohteinen ajo on tavoitteena myös maailman cupin toisessa osakilpailussa Iso-Britanniassa kolme viikon päästä", Kirssi kommentoi kilpailun jälkeen.

Naisissa ylivoimaiseen voittoon ajoi Ranskan Julie Bresset ajalla 1:29,59. Maailman rankingissa kolmantena oleva Puolan Maja Wloszczowska jäi Bressetille yli kaksi minuuttia sijoittuen toiseksi. Naisissa kärjen erot oli muutenkin yllättävän suuret, sillä kolmanneksi ajanut Slovenia Tanja Zakeli jäi ranskalaisvoittajalle jo lähes neljä minuuttia.

TULOKSET

HC-TASON MAASTOKIPAILU, HOUFFALIZE, BELGIA

M, elite

1. Nino Schurter SUI 1.47.19
2. Julien Absalon SUI 1.47.23
3. Jaroslav Kulhavy CZE 1.48.14
---
14 Jukka Vastaranta FIN 1.52.48

N, elite

1. Julie Bresset FRA 1.29.59
2. Maja Wloszczowska POL 1.32.00
3. Tanja Zakelj SLO 1.33.48
---
14. Carina Kirssi FIN 1.40.12

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri