Vastaranta ja Alusniemi XCO-mestareiksi

Jukka Vastaranta ajoi XCO:n suomenmestariksi. Kuva: Teemu Ojapalo

Jukka Vastaranta ajoi XCO:n suomenmestariksi. Kuva: Teemu Ojapalo

XCO:n SM-kisat käytiin Messilässä vauhdikkaalla radalla. Kisat keräsivät lähes 200 kilpailijaa taistelemaan maastopyöräilymitaleista.

Miesten Suomen mestaruuden voitti Tampereen Pyörä-Poikia edustava Jukka Vastaranta. Tiukan kamppailun jälkeen Vastaranta kukisti toiseksi tulleen TWD-Länkenin Samuel Pökälän 33 sekunnilla. Vastarannan loppuaika 34,7 kilometrin reitillä oli 1.29,16.

- Ajoin ensimmäisen kierroksen siten, että kone kuumenisi ja yritin sitten iskeä. Tuntui kuitenkin tukkoiselta, joten rauhoitin menoa. Iskin uudestaan toiseksi viimeisellä kierroksella jyrkässä nousussa, mutta Samuel seurasi tiukasti. Sain eroa kuitenkin heti nousun jälkeisellä polulla ja kisa ratkesi, Vastaranta kertasi.

Pääasiassa maratonkisoja ajanut Vastaranta on siirtymässä entistä enemmän XCO:n puolelle, sillä miehen tavoitteena on päästä Rion olympialaisiin.

- Sain tästä rankingpisteitä, mitkä vaikuttavat lähtöpaikkaan kisoissa. Ensi toukokuussa ryhdytään keräämään pisteitä Rion olympialaisiin ja tähtäin on asetettu sinne, Sveitsissä asustava Vastaranta ynnäsi.

Alusniemi naisten vahvin

Naisten 24,8 kilometrin kilpailun voiton vei Jyväskylän Pyöräilyseuran Sini Alusniemi ajalla 1.16,48. Alusniemi taittoi matkaa yhdessä Korson Kaiun Noora Kanervan kanssa aina viimeiselle kierrokselle saakka, jossa eroa syntyi.

- Kisan alku oli vaikea, mutta pystyin pitämään rytmin etenkin nousuissa hyvin. Viimeisellä kierroksella jyrkässä nousussa Noora putosi. Kisan alkuvaiheessa minulla oli polkuosuuksilla vaikeuksia, mutta kilpailun edetessä sujui paremmin. Rata oli vauhdikas ja on mukavaa, että kisoissa on erilaisia ratoja, iloinen Alusniemi totesi.

Miesten U23-mestaruuden vei CC Picaron Toni Tähti ja 18-vuotiaissa nopein oli Porin Tarmon Markus Vuorela. Ikäkausimestaruuksia ratkottiin aina junioreista senioreihin.

Messilä Bike Weekend onnistui

XCO:n SM-kilpailu oli osa Messilä Bike Weekendia. Lauantaina järjestettiin onnistuneesti DH-kilpailu ja sunnuntaina XCO:n lisäksi tarjolla oli BMX-kilpailu.

Sunnuntain maastokilpailu keräsi lähes 200 kilpailijan lisäksi runsaasti yleisöä Messilään.

- Yleisöä oli kiitettävästi ja kilpailijat kehuivat reittiä. Nyt Messilä Bike Weekend -tapahtuma on lanseerattu. Kokeiluluoteinen Expo-alue keräsi paljon näytteilleasettajia. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään uudestaan, totesi Lahden Pyöräilijöiden puheenjohtaja Niko Vironen.

alusniemi teemuojapaloSini Alusniemi ajoi naisten mestariksi Kuva: Teemu Ojapalo

vastaranta 2 kkJukka vastaranta tavoittelee XCO:ssa olympiapaikkaa. Kuva:Teemu Ojapalo

Vastaranta Pokala Laurila kkMiesten kärkikolmikko. Kuva: Teemu Ojapalo

ulvang banneri