Kirimies Petacchi vei pitkän etapin Girossa

Italian ympäriajon toinen, kolmiviikkoisen kilpailun pisin 244 kilometrin etappi Albasta Parmaan päättyi odotusten mukaisesti kirimiesten välienselvittelyyn.

Italian ympäriajon toinen, kolmiviikkoisen kilpailun pisin 244 kilometrin etappi Albasta Parmaan päättyi odotusten mukaisesti kirimiesten välienselvittelyyn. Se olikin erityisen tiukka, sillä italialainen Alessandro Petacchi voitti vain hiuskarvan verran ennakkosuosikin, britti Mark Cavendishin. Cavendishille itsellekin tappio oli karvas ja hän protestoi, mutta turhaan Petacchin loppukirin ajolinjavalintoja. Britti sai kuitenkin lohtua, kun hän nousi hyvityssekuntien ansioista kokonaiskilpailun johtoon.

Kilpailu alkoi normaalin kaavan mukaisesti irtiotolla. Nyt kuitenkin irtiotto oli poikkeuksellinen, sillä siinä ajoi vain yksi ajaja, Jussi Veikkasen joukkuetoveri saksalainen vahva aika-ajaja Sebastian Lang. Langin annettiin mennä ja hänellä oli parhaimmillaan noin 20 minuutin ero pääjoukkoon. Langilla oli pitkä noin 220 kilometriä kestänyt irtiotto. Se ajettiin hyvissä ajoin kiinni. Sen jälkeen oli vielä irtiottoyritys, mutta kirimiesten joukkueiden vetomiehet pitivät huolen, että mitään yllätyksiä ei päässyt tapahtumaan.

Molemmat suomalaisajat Jussi Veikkanen ja Kjell Carlström tulivat maaliin samalla ajalla kuin voittaja. Veikkasella etapin loppu muodostui vähän työläämmäksi, koska hänen pyöräänsä tuli teknillisiä ongelmia juuri kun vauhti kasvoi.

- Pyörän ketjut jumiutuivat ja minun piti vaihtaa pyörää. Jouduin ajamaan jonkun aikaa, ennen kuin pääsin takaisin porukkaan. No hyvää siinä oli se, että sain matkan varrelta mukaani porukasta tipahtaneen kirimiehemme ja sain hänetkin siten takaisin peliin. Hänellä ei ollut kuitenkaan voimia lopussa taistella kärkisijoista. Meidän tarkoitus oli säästellä tänään itseämme tulevaan varten. Se onnistui vain osittain, mutta saihan Lang kuitenkin meille irtiottonsa ansioista mäkipaidan, kertoi Jussi Veikkanen.

- Ihan ok -etappi. Pitkä päivä, mutta ilman ongelmia. Etapin loppu ajettiin kovaa. Meidän kirimies Davide Appollonio oli hieman hätäinen ja oli lopussa liikaa tuulessa. Kuitenkin kuudes sija on hyvä, kertoi puolestaan Kjell Carlström.

Seuraavaksi ajetaan 173 kilometrin etappi Reggio Emilia – Rapallo. Etapilla on nousua ja ei ole ollenkaan varmaa pysyvätkö kirimiehet mukana loppuun asti.

Tulokset

Italian ympäriajo

Etappi 2/21 Alba – Parma 244 km

1 Alessandro Petacchi (Italia) Lampre - ISD 5.45.40
2 Mark Cavendish (Iso-Britannia) HTC-Highroad s.a.
3 Manuel Belletti (Italia) Colnago - CSF Inox s.a.
4 Roberto Ferrari (Italia) Androni Giocattoli s.a.
5 Borut Bozic (Slovenia) Vacansoleil-DCM s.a.
6 Davide Appollonio (Italia) Sky Procycling s.a.
71 Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling s.a.
148 Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma – Lotto s.a.

Tilanne 2/21 etapin jälkeen

1 Mark Cavendish (Iso-Britannia) HTC-Highroad 6.06.39
2 Kanstantsin Sivtsov (Valko-Venäjä) HTC-Highroad + 0.12
3 Craig Lewis (USA) HTC-Highroad s.a.
4 Marco Pinotti (Italia) HTC-Highroad s.a.
5 Lars Ytting Bak (Tanska) HTC-Highroad s.a.
6 Alessandro Petacchi (Italia) Lampre + 0.16
23 Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma – Lotto + 0.34
145 Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling + 1.19

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri