Girossa murheellinen päivä - belgialainen Weylandt menehtyi onnettomuudessa

Italian ympäriajon kolmas 173 kilometrin etappi Reggio Emiliasta Rapalloon sujui erittäin murheellisesti. Belgialainen 26 -vuotias Leopard-Trek-joukkueen kirimies Wouter Weylandt menehtyi kolarissa saamiinsa vammoihin.

Italian ympäriajon kolmas 173 kilometrin etappi Reggio Emiliasta Rapalloon sujui erittäin murheellisesti. Belgialainen 26 -vuotias Leopard-Trek-joukkueen kirimies Wouter Weylandt menehtyi kolarissa saamiinsa vammoihin. Weylandt tipahti etapin vaativimmassa nousussa pääjoukon kyydistä ja hän lähti nousua seuranneessa laskussa tavoittamaan muita. Tilanne on aina vaarallinen, koska huoltoajoneuvot ovat ohittaneet tipahtaneet pyöräilijät. Pyöräilijät tulevat laskun kovemmalla vauhdilla kuin muut ajoneuvot. Näin tässäkin tapauksessa ja Weylandt todennäköisesti iskeytyi kovalla vauhdilla edessä olleeseen autoon.

Kilpailun lääkintähenkilöstö yritti elvyttää Weylandtia ja häntä lähdettiin siirtämään helikopterilla sairaalaan. Weylandt ei kuitenkaan selvinnyt vakavasta onnettomuudesta. Wouter Weylandt voitti viime vuoden Italian ympäriajossa etapin. Myös Espanjan ympäriajosta hänellä on etappivoitto vuodelta 2008.

- Hirveä tapahtuma. Etapin viimeiset 50 kilometriä olivat hyvin vaaralliset, kertoi Kjell Carlström vakavana.

Etapin päätyttyä ei järjestetty palkintoseremonioita.

- Esko Lummelampi

ulvang banneri