Veikkasen pitkä irtiotto hyytyi lopussa

Jussi Veikkanen toimi edellisenä päivänä antamansa lupauksensa mukaisesti ja iski Italian ympäriajon kuudennella 216 kilometrin etapilla irti.

Jussi Veikkanen toimi edellisenä päivänä antamansa lupauksensa mukaisesti ja iski Italian ympäriajon kuudennella 216 kilometrin etapilla irti. Irtiotto lähti, kun kilpailusta oli ajettu vajaa 10 kilometriä. Veikkanen sai mukaansa Kristof Vandewallen (Quick Step), Yaroslav Popovychin (RadioShack), Sacha Modolon (Colnago-CSF Inox) ja Frederik Veuchelenin (Vacansoleil-DCM).

Viiden ajajan irtiottoryhmä teki töitä hyvin yhdessä ja ero pääjoukkoon kasvoi parhaimmillaan noin kuuteen minuuttiin. Pääjoukko piti kuitenkin tilanteen kontrollissa ja aloitti takaa-ajon hyvissä ajoin ennen loppua. Karkulaiset yrittivät kaikkensa ja viisikosta väsähti ensimmäisenä Sacha Modolo, kun maaliin oli noin 20 kilometriä. Pian sen jälkeen myös Veikkasen meno hyytyi ja hän putosi neljän ajajan ryhmästä. Myös jäljelle jäänyt kolmikko tuli kiinniajetuksi. Kova etappi päättyi maalinousuun ja siinä oli vahvin espanjalainen kirimies Francisco Ventoso ennen Alessandro Petacchia.

- Meillä oli tänään tarkoitus saada oma ajaja irti hyvissä ajoin, koska etappi oli profiililtaan ensimmäinen etappi, jossa irtiotto voisi onnistua. Minä onnistuin lähtemään irti ja sain mukaani neljä muuta. Valitettavasti Yaroslav Popovych oli kokonaistilanteen kannalta liian vaarallinen mies ja pääjoukko ei laskenut meitä liian kauaksi. Itselläni jalat olivat lopussa aivan tyhjät ja jouduin luopumaan etappivoiton tavoittelusta, kertoi Jussi Veikkanen.

Toisen suomalaisen Kjell Carlströmin Sky –joukkueella oli toisenlainen taktiikka kuin Veikkasen Omega Pharma – Lotolla. Skyn kapteeni ruotsalainen Thomas Lövkvist oli etapille lähdettäessä vain 39 sekunnin päässä roosapaidasta ja sen vuoksi joukkueella ei ollut tarvetta tehdä mitään ylimääräistä.

- Tämä oli kova ja vauhdikas päivä. Yritimme auttaa meidän kirimiestä Davide Appollonio lopussa. Hän ei onnistunut aivan täydellisesti, mutta oli kuitenkin viides, kertoi toinen suomalainen Kjell Carlström.

Perjantaina ajetaan vain 110 kilometrin etappi. Mutta etapista 20 viimeistä kilometriä on kovaa raatelevaa nousua. Etappi tulee nostamaan todellisia mäkimiehiä esille.

Tulokset

Italian ympäriajo

Etappi 6/21 Orvieto - Fiuggi 216 km

1 Francisco José Ventoso Alberdi (Espanja) Movistar Team 5.15.39
2 Alessandro Petacchi (Italia) Lampre - ISD s.a.
3 Roberto Ferrari (Italia) Androni Giocattoli s.a.
4 Danilo Di Luca (Italia) Katusha Team s.a.
5 Davide Appollonio (Italia) Sky Procycling s.a.
6 Michele Scarponi (Italia) Lampre - ISD s.a.
97 Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling + 0.43
167 Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma-Lotto + 10.16

Tilanne 6/21 etapin jälkeen

1 Pieter Weening (Hollanti) Rabobank Cycling Team 20.15.12
2 Kanstantsin Sivtsov (Valko-Venäjä) HTC-Highroad + 0.02
3 Marco Pinotti (Italia) HTC-Highroad s.a.
4 Christophe Le Mevel (Ranska) Team Garmin-Cervelo + 0.05
5 Pablo Lastras Garcia (Espanja) Movistar Team + 0.22
6 Vincenzo Nibali (Italia) Liquigas-Cannondale + 0.24
87 Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling + 12.24
157 Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma-Lotto + 29.17

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri