Amerikkalaisväriä Akillekseen – Wisconsinin maantiemestari Eärendel Fingerson vahvistaa eliittitiimiä

Eärendel Fingerson Helsingin velodromilla. Kuva: Timo Toivonen

Eärendel Fingerson Helsingin velodromilla. Kuva: Timo Toivonen

Vuodesta 2004 Suomessa asunut Eärendel Fingerson, Wisconsinin maantie- ja cyclocross-mestari ja kaksinkertainen USA:n National Collegiate Cyclo-Cross Omnium –mestari, tulee vahvistamaan Akilleen eliittitiimiä.

Fingerson on kortteliajojen erikoismies, jolla on mm. junioritasolta 5. sija Yhdysvaltojen korttelimestaruuskisoista. Fingerson on ajanut ammatikseen Yhdysvalloissa sekä asunut ja kilpaillut Belgiassa saavuttaen molemmissa maissa useita palkintopalli- ja Top10-sijoituksia. Hän on myös Suomen suurimman massa-ajotapahtuman Tour de Helsingin ensimmäinen voittaja vuodelta 2007. Ensi kaudella hänen tavoitteenaan on joukkueen auttamisen lisäksi voittaa Turun kortteliajot, Lahden GP ja Tour de Helsinki.

Eärendel Fingerson lähtee tavoittelemaan huippukuntoaan Akilleen kovasti vahvistuneessa tiimissä. Viime kaudella hän keskittyi kehittämään kuntoaan ja auttamaan joukkuetovereitaan Velocitorissa. Radalta hän sai SM-pronssin ryhmätakaa-ajossa. Pidemmällä tähtäimellä hän haluaa palata jälleen huippukuntoon. Ensi vuonna tavoitteiden pääpaino on kortteliajoissa, mutta hän haluaa Akilleessa auttaa erityisesti seuran nuoria ajajia.

Hyökkäävänä ajajana Fingerson on viihdyttävä seurattava, hän on erittäin aggressiivinen ajaja, tekee paljon hyökkäyksiä ja pyrkii usein irtiottoihin. Pienessä ryhmässä Fingersonilla on räjähtävä sprintti, ja kortteliajossa hän rohkea rämäpää, joka ei pelkää ajaa täysillä tiukkoihin kaarteisiin. Lisäksi hän on hyvä ja vahva joukkueajaja, joka on aina valmis tekemään töitä joukkueensa tavoitteiden eteen.

Siirtymistään Porvooseen Eärendel Fingerson perustelee seuraavasti:

– Olen aina ihaillut Akilleen pyöräilytiimiä. Lisäksi minulla on muutamia ystäviä Porvoosta. Tulee olemaan kunnia ajaa kilpaa tällaisen legendaarisen tiimin puolesta. Odotan innolla tulevaa kautta, panen itseni likoon niin omien kuin joukkuetovereidenkin tavoitteiden puolesta.

– Toivotamme Fingersonin avosylin tervetulleeksi eliittitiimimme. Hän tulee olemaan erinomainen vahvistus meille, sillä hän on kova tekemään töitä joukkueen eteen. Kun halutaan koetella kanssakilpailijoiden kyvykkyyttä pysyä vauhdissa mukana, Eärendel on aggressiivisuudellaan enemmän kuin mies paikallaan. Tiedämme myös, että hän on erittäin rohkea ja yllätyksellinen kortteliajaja, josta saamme tulevalla kaudella monta ilonaihetta. Kokeneena ajajana ja rauhallisena, miellyttävänä persoonana hän tulee olemaan tärkeä tuki myös meidän nuorille lahjakkuuksillemme, kertoo Akilleen pyöräilyjaoston puheenjohtaja Ari Perälä.

Eärendel Fingerson on aiemmin edustanut helsinkiläistä Velocitoria. Hän on syntyisin Montanan osavaltion Bozemanista, josta hän teinivuosinaan muutti vanhempiensa mukana Madisoniin Wisconsiniin, missä hänen pyöräilyuransa eteni aina ammattilaistasolle saakka. Montanan kauniit maisemat ja lapsuuden luontoon liittyvät harrastukset ovat jättäneet pysyvän jäljen, sillä Eärendel myös kiipeilee ja harrastaa seikkailu-urheilua ympäri Pohjois-Skandinaviaa. Hän tuli Suomeen opiskelemaan ja on koulutukseltaan insinööri.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri