Contador nousi Giron johtoon Etnan etapilla

Tämänvuotisen Italian ympäriajon voittajasuosikki espanjalainen Alberto Contador näytti mäkivoimansa, kun vuorossa oli 169 kilometrin etappi. Se ajettiin Sisiliassa lähtöpaikkana Messinan kaupunki ja maalina tulivuori Etna.

Tämänvuotisen Italian ympäriajon voittajasuosikki espanjalainen Alberto Contador näytti mäkivoimansa, kun vuorossa oli 169 kilometrin etappi. Se ajettiin Sisiliassa lähtöpaikkana Messinan kaupunki ja maalina tulivuori Etna. Etnaa kiivettiin ensi pohjoispuolelta, laskettiin alas, kierrettiin vuori itäpuolelta ja noustiin eteläpuolelta uudelleen Etnalle 1892 metrin korkeuteen.

Etappi oli kaikkein kovimpien mäkimiesten heiniä. Kovista kovin oli odotetusti Alberto Contador. Voitollaan hän nousi myös kokonaiskilpailun kärkeen ja roosapaitaan. Hänellä on nyt 59 sekunnin etumatka toisena olevaan valkovenäläiseen Sivtsoviin.

Suomen Kjell Carlströmin tehtävä oli jälleen selkeä. Hän auttoi joukkueensa kapteenia ruotsalaista Thomas Lövkvistiä ja muita joukkueensa ajajia. Sen hän tekikin jälleen moitteitta. Lövkvist on nyt kokonaiskilpailun 21:s noin kolme ja puoli minuuttia Contadorin perässä.

- Odotetun kova päivä! Ajoin Thomakselle ja toimin kaikkien "juomakuskina" ja sen jälkeen rauhallisesti viimeinen nousu ylös. Siinä oli urakkaa aivan riittävästi. Etappi meni ihan kohtuullisesti. Giro on pitkä, kertoi Kjell Carlström monen suuren etappiajon kokemuksella.

Myös Jussi Veikkanen selvisi vaikeasta etapista, vaikka on ollut kuumeinen ja yöunet ovat olleet heikkoja. Hän tuli maaliin minuutin Carlströmin perässä.

Italian ympäriajossa on ensimmäinen viikko takana ja kilpailussa on maanantaina ensimmäinen lepopäivä. Tiistaina ajetaan 159 kilometrin tasamaaetappi Termoli – Teramo. Etapin loppu on kuitenkin nihkeää loivaa nousua ja ei ole ollenkaan taattu, että kirimiehet ovat ratkomassa etappivoittoa.

Tulokset

Italian ympäriajo

Etappi 9/21 Messina – Etna 169 km

1 Alberto Contador (Espanja) Saxo Bank Sungard 4.54.09
2 Jose Rujano Guillen (Venezuela) Androni Giocattoli + 0.03
3 Stefano Garzelli (Italia) Acqua & Sapone + 0.50
4 Vincenzo Nibali (Italia) Liquigas-Cannondale s.a.
5 Roman Kreuziger (Tsekki) Pro Team Astana s.a.
6 David Arroyo (Espanja) Movistar Team s.a.
87 Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling + 23.46
162 Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma - Lotto + 24.46

Tilanne 9/21 etapin jälkeen

1 Alberto Contador (Espanja) Saxo Bank Sungard 33.03.51
2 Kanstantsin Sivtsov (Valko-Venäjä) HTC-Highroad + 0.59
3 Christophe Le Mevel (Ranska) Garmin-Cervelo + 1.19
4 Vincenzo Nibali (Italia) Liquigas-Cannondale + 1.21
5 Michele Scarponi (Italia) Lampre - ISD + 1.28
6 David Arroyo (Espanja) Movistar Team + 1.37
109 Kjell Carlström (Suomi) Sky Procycling + 50.19
160 Jussi Veikkanen (Suomi) Omega Pharma - Lotto + 1.11.32

ulvang banneri