Contadorin kuuleminen viivästyy heinäkuulle?

contador260511_introAlberto Contadorin klenbuterol-tapauksen lopullista ratkeamista saatetaan joutua odottamaan heinäkuulle sillä puolustus haluaa kasata lisää todistusaineistoa.

contador260511Alberto Contador viime vuoden Ranskan ympäriajossa. Kuva: Hannu TeisalaAlberto Contadorin klenbuterol-tapauksen lopullista ratkeamista saatetaan joutua odottamaan heinäkuulle sillä puolustus haluaa kasata lisää todistusaineistoa.

Espanjan pyöräilyliiton oikeudellinen neuvonantaja Luis Sanz kertoo, että CAS:n kuulimistilaisuutta ei voida pitää ennen heinäkuun puolta väliä ja kuuleminen voi siirtyä jopa elokuulle.

Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI ja antidopingjärjestö WADA ovat valittaneet Espanjan liiton päätöksestä olla rankaisematta Contadoria hänen positiivisesta doping-näytteestään viime vuoden Ranskan ympäriajossa. CAS ilmoitti aiemmin, että se pitää asiasta kuulemistilaisuuden 6.-8.6.

Contadorin puolustus vetoaa siihen, että hän oli saanut saastunutta lihaa ennen käryään.

UCI on kieltäytynyt kommentoimasta mahdollista viivästystä.

Tour de Francen johtaja Christin Prudhomme on aiemmin todennut, että järjestävä organisaatio ASO haluaa ratkaisun ennen tämän vuoden Ranskan ympäriajon alkua. Tiedossa ei ole mitä ASO aikoo tehdä, mikäli asiaan ei saada ratkaisua ajoissa.

Lähde: Cyclingnews

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri