Jussi Veikkanen seuraavaksi Sveitsin ympäriajoon

veikkanen150311_introHevoskuuri tavoitti Jussi Veikkasen, joka on tällä hetkellä käymässä Suomessa. Italian ympäriajo päättyi vain viikko sitten. Seuraavana Jussilla on ohjelmassaan Sveitsin ympäriajo.

veikkanen150311Jussi Veikkanen.Hevoskuuri tavoitti Jussi Veikkasen, joka on tällä hetkellä käymässä Suomessa. Italian ympäriajo päättyi vain viikko sitten. Seuraavana Jussilla on ohjelmassaan Sveitsin ympäriajo.

Morjens Jussi! Miten palautuminen on sujunut Giron jälkeen?
Kilpailu oli raskas, joten kevyesti tässä on joutunut ottamaan. Ohjelmassa on ollut aktiivista lepoa eli todella kevyttä lenkkiä olen tehnyt.

Mitkä jäivät päällimmäisiksi fiiliksiksi Giron jälkeen?
Ensimmäinen viikko meni ihan hyvin, mutta sen jälkeen tulin kipeäksi. Loput etapit olivatkin sitten enemmän tai vähemmän taistelua. Sairaus puhkesi heti seuraavana päivänä, kun olin ollut irtiotossa. Kurkussa oli peitteitä ja joukkueen lääkäri totesi tilanteen ja määräsi antibioottikuurin. Onneksi Etnan etapin jälkeen seurasi lepopäivä ja tämän jälkeen pari helpompaa etappia, joissa pääsin vähän helpommalla. Mutta kyllä sairaus jätti jälkensä ja oli otettava rauhallisemmin aina, kun siihen tarjoutui tilaisuus.

Miten tallissa käsiteltiin Wouter Weylandtin menehtyminen?
Emme saaneet etapin aikana tietoa tapahtuneesta, mutta heti maalin tulon jälkeen huomasimme, että kaikki ei ole kohdallaan. Pian saimme tietoa muilta talleilta mitä oli tapahtunut. Seuraavan päivän etappi ajeltiin läpi surullisissa tunnelmissa, mutta tämän jälkeen oli päästävä eteenpäin.

Oliko tällä tapahtuneella vaikutusta omaan ajamiseesi? Vuorietappien alamäet ja nopeudet niissä ovat hurjia ja ikinä ei tiedä mitä seuraavan mutkan takana on?
Ei voi sanoa, että vaikutusta olisi ollut. Oma ajotyylini on aina ollut se, etten ota turhia riskejä.

Seuraavana edessäsi on siis Sveitsin ympäriajo. Mitä odotat tuolta kilpailulta?
Sveitsin ympäriajon on profiililtaan rankka ja se on ehkä vaativin kilpailu heti isojen ympäriajojen jälkeen. Täyttä varmuutta joukkueestamme ei vielä ole, mutta todennäköisesti saan melko vapaat kädet. Olisihan se mukava ottaa joltain etapilta kunnon tulos kevätkaudelle!

Entä miltä näyttää kalenteri Sveitsin jälkeen?
Ajan hyvin todennäköisesti SM-kilpailut ja tämän jälkeen tulee pitempi tauko. Heinäkuussa ei ole kisoja. Sen sijaan menemme Livignoon korkean paikan leirille. En tiedä vielä yhtään, mikä syksyn kalenteri on ja ajanko Vueltessa.

Kiitos Jussille haastattelusta ja onnea Sveitsin ympäriajoon, joka ajetaan 11.-16. kesäkuuta!Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri