Upea suomalaispäivä maastopyöräilyn marathon-matkojen EM-kilpailuissa

Sundstedt_pia_01440_introPia Sundstedt polki EM-kultaa, Jukka Vastaranta hopeaa!Sundstedt_pia_01440Pia Sundstedt.Pia Sundstedt polki EM-kultaa, Jukka Vastaranta hopeaa!

Maastopyöräilyn marathon-matkojen Euroopan mestaruuskilpailuissa Kleinzellissä, Itävallassa koettiin historiallinen suomalaispäivä. Pia Sundstedt voitti EM-kultaa täysin suvereenilla ajolla, jota täydensi Jukka Vastarannan EM-hopea miehissä. Kilpailun reitti oli marathoniksi normaalia teknisempi. Yhtenä lenkkinä ajettu 100 kilometrin mittainen kisareitti sisälsi paljon teknisesti haastavia polkuosuuksia sekä kovia nousu- ja laskuosuuksia. Kilpailua edeltävän yön rankkasade laantui kilpailun aikana tihkusateeksi, mutta olosuhteet olivat kuraiset, mikä teki reitistä entistä teknisemmän ja raskaamman.

–Kilpailu sujui täysin ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Lähdin paukusta irti ja sain ajaa oman kilpailun. Kukaan ei noussut takaa varsinaisesti kunnolla haastamaan. En onneksi kohdannut mitään haavereita, vaikka reitti oli paikoitellen petollisen liukas ja monet tekniset osuudet sai ajaa todella tarkasti. Olen todella onnellinen, kun kuuden vuoden tauon jälkeen pääsee takaisin kultakantaan. Upea suomalaispäivä, tästä on hieno jatkaa kohti marathon-matkojen maailmanmestaruuskilpailuja, jotka pidetään Italiassa kahden viikon päästä, kommentoi tuore EM-kultamitalisti kilpailun jälkeen.

Miehissä Jukka Vastaranta ajoi koko kilpailun kärkiryhmässä. Venäjän Alexey Medvedev lähti irti kun 30 kilometriä oli ajamatta. Vastaranta ajoi venäläisen kiinni viimeisessä mäessä, mutta loppukiritaistelussa jalat eivät riittäneet enää voittoon asti.

–Mulla oli vahva tunne alusta asti, että tänään kulkee. Tiesin, että Medvedev on iskussa, joten tarkkailin häntä. Yritin kaikkeni ihan loppuun asti, mutta vedin viimeisessä mäessä jalat niin hapoille, että loppukirissä olin aseeton. Olen todella tyytyväinen EM-hopeaan ja kertakaikkisen hieno päivä Suomen nousevalle pyöräilylle, kommentoi tyytyväinen EM-hopeamitalisti.

Suomen pyöräilylle kahden arvokilpilumitalin kisapäivä on historiallinen. Pia Sundstedt saavutti EM-kultaa marathonilla viimeksi vuonna 2005, ja on tämän jälkeen kerännyt kolme himmeämpää mitalia EM-tasolla. Vastaavasti Jukka Vastarannan nyt saavuttama hopea on kautta aikain Suomen ensimmäinen maastopyöräilyn kestolajien arvokilpailumitali miehissä EM-tasolla.

TULOKSET

Maastopyöräilyn marathon-matkojen EM-kilpailut Kleinzell, Itävalta

Naiset

1. Pia Sundstedt FIN 4.04.11
2. Sally Bigham GBR 4.08.46
3. Elena Giacomuzzi ITA 4.16.53

Miehet

1. Alexey Medvedev RUS 4.01.45
2. Jukka Vastaranta FIN 4.01.49
3. Tim Böhme GER 4.02.08

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri