Strive FI 550x90px

Rytmihäiriö pysäytti Ollankedon kilpailun

Jarmo Ollanketo ja Tommi Martikainen. Kuva: Terhi Martikainen

Jarmo Ollanketo ja Tommi Martikainen. Kuva: Terhi Martikainen

Para-pyöräilyn maailmanmestaruuskilpailujen toinen kilpailupäivä ja näkövammaisten tandem-luokan tempokilpailu päättyi suomalaisittain valitettavalla tavalla. Kun vasta reilut kolme kilometriä 24,9 kilometrin kilpailusta oli ajettu, sai Jarmo Ollanketo rytmihäiriön, joka pakotti Ollanketo – Martikaisen keskeyttämään kilpailun välittömästi.

- Kilpailu lähti hyvin liikkeelle ja tunne oli herkkä kuten viime päivinä on ollut. Yhtäkkiä tunsin sydämessä häiriörytmejä, ja silloin ei emmitty hetkeäkään, vaan vedettiin välittömästi sivuun. Italiassa vuoden 2009 maailmanmestaruuskilpailuissa oli vastaava tilanne, joten tiesin miten toimia, kertasi päivän tapahtumia nyt sairaalahoidossa oleva Ollanketo.

Tapahtuneen jälkeen Ollanketo sai ensihoitoa reitin varrella olleelta lääkintähenkilökunnalta, kunnes hänet siirrettiin läheiseen sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

- Jamppa voi olosuhteisiin nähden hyvin, hän on taistelija. Hän on saanut hyvää hoitoa, ja todennäköisesti hänet kotiutetaan takasin joukkueen pariin lauantaina. On hyvin todennäköistä, että Jarmo pystyy palaamaan takaisin Suomeen muun joukkueen mukana keskiviikkona. Tämä on Ollankedon hoidosta vastaavan lääkärin, Emmanuel Fajardon, näkemys tällä hetkellä, kommentoi para-pyöräilyn lajijohtaja Mikko Peltonen.

Näkövammaisten tandem-luokan tempoajon MM-kulta matkasi jälleen Italiaan, kun Pizzin veljekset uusivat viime vuoden voittonsa. Italialaisparin voittoaika oli 31:26,98. MM-hopeaa ottivat Alankomaiden Vincent Ter Shure – Timo Fransen lähes 14 sekuntia hitaammalla ajalla. Pronssille runttasivat Puolan Marcin Polak – Michal Ladosz ajalla 31:49,52.

Huomenna Greenvillessä on vuorossa käsipyörien eri luokkien tempoajot, jossa Suomea edustavat H3-luokassa kilpaileva Jani Peltopuro ja H1-luokassa ajava Teppo Polvi.

TULOKSET

Para-pyöräilyn MM-kilpailut, Greenville, SC, Yhdysvallat
Näkövammaisten tandem-luokan tempokilpailu 24,9 km

1. Ivano Pizzi – Lucca Pizzi, Italia, 31:26,98
2. Vincent Ter Shcure – Timo Fransen, Alankomaat, 31:40,77
3. Marcin Polak – Michal Ladosz, Puola, 31:49,52
DNF Jarmo Ollanketo – Tommi Martikainen, Suomi

 

Strive FI 550x350px

Premiumsport.fi

ulvang banneri