Pia Sundstedt ja Jukka Vastaranta valmiina Italiassa mitalijahtiin sunnuntaina 26.6.

PiaSundstedt_intro240611Maastopyöräilyn marathon-matkojen maailmanmestaruuksista taistellaan tulevana sunnuntaina Italian Montebellossa. Suomalaisittain MM-kilpailujen ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat, sillä kaksi viikkoa sitten EM-kultaa voittanut Pia Sundstedt ja EM-hopealle yltänyt Jukka Vastaranta lähtevät taistelemaan MM-mitaleista.

PiaSundstedt240611Pia Sundstedt. Kuva: Kari MäkinenMaastopyöräilyn marathon-matkojen maailmanmestaruuksista taistellaan tulevana sunnuntaina Italian Montebellossa. Suomalaisittain MM-kilpailujen ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat, sillä kaksi viikkoa sitten EM-kultaa voittanut Pia Sundstedt ja EM-hopealle yltänyt Jukka Vastaranta lähtevät taistelemaan MM-mitaleista.

"On päivän selvää, että vauhti tulee olemaan todella kovaa startista lähtien. Jos kaikki menee nappiin, ja saa ajaa kisan ilman teknisiä ongelmia, niin mahdollisuudet hyviin sijoituksiin ovat olemassa. Valmistautuminen MM-starttiin on sujunut ennakkosuunnitelmien mukaisesti", Sundstedt ja Vastaranta vakuuttavat yhteen ääneen.

Naisten MM-reitti on pituudeltaan 98,3 kilometriä sisältäen 2290 nousumetriä. Miesten kilpailussa ajetaan 115,7 kilometriä ja 2860 nousumetriä. "Reitti on kova, mutta mielenkiintoinen. Hyvä sekoitus monipuolista marathon-reittiä. Kovia nousuja ja vauhdikkaita laskuosuuksia", Sundstedt ja Vastaranta kommentoivat.

Sunnuntaisen MM-startin lähtölista on kovaa luokkaa. Mukana on viisi maastopyöräilyn marathon-matkojen aiempaa maailmanmestaria sekä molemmat maastopyöräilyn olympialajin eli XCO:n kultamitalistit Pekingin olympialaisista, Saksan Sabine Spitz sekä Ranskan Julien Absalon. Marathon-matkojen hallitsevat mestarit, Sveitsin Ester Suss sekä Itävallan Alban Lakata ovat hekin mukana MM-kilpailussa. Sundstedt lähtee kilpailuun maailman rankingin sijalta yhdeksän ja Vastaranta sijalta viisi.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri