Cavendish kiri viidennen etapin voittoon

Marc Cavendish kiri Ranskan ympäriajon viidennen etapin voittoon. Hushovd jatkaa edelleen keltapaidassa.

Marc Cavendish kiri Ranskan ympäriajon viidennen etapin voittoon. Hushovd jatkaa edelleen keltapaidassa.

Viidennellä etapilla ajettiin 164 kilometriä Carhaixista Cap Fréheliin. Sivutuuli, tekninen reitti ja hermostunut ajo sai aikaan useita kaatumisia. Niin Bradley Wiggins (Team Sky) kuin Alberto Contadorkin (Saxobank-Sungard) saivat kertaalleen kerätä itseään tien pinnasta. Pahiten kävi RadioShackin Janez Brajkovizille, joka kaatui pahasti ja virui pitkään maassa. Viime vuoden Criterium du Dauphinen voittaja ja tämän vuoden Tourin yllättäjäksikin povattu Brajkovic joutui jättämään Tourin kesken.

Brajkovic viestitti kuitenkin illalla Twitterissä vointinsa olevan kohtuullinen.

– Ei paras päivä minulle. Pystynen aloittamaan harjoittelun rullilla viikon sisään. Alan pakkaamaan matkalaukkua Vueltaa varten, viestitti Brajkovic.

Päivän ensimmäiseen irtiottoon pääsivät Tristan Valentin Cofidiksesta, Europcarin Sébastien Turgot, José Ivan Gutierrez Movistarista ja Anthony Delaplace Saur-Sojasunista. Kuusikko ajattiin kuitenkin hyvissä ajoin kiinni.

Kun maaliin oli 32 kilometriä iskivät Thomas Voeckler ja Jeremy Roy. Kaksikko sai kasvatettua eron parhaimmillaan noin 50 sekuntiin. Pääjoukossa useampi talli osallistui vetotöihin. Pääjoukko ajoi kaskikon kolme kilometriä ennen maalia kiinni Voecklerin yrittäessä vielä epätoivoista iskua.

Loppuratkaisussa Edvald Boasson-Hagen yrtii yllättää sprintterit iskemällä 500 metriä ennen maalia, tuloksetta. Philippe Gilbert yritti parhaansa, mutta ei onnistunut vaihtamaan vaihdetta 12:sta 11:a ja tämä saattoi maksaa etappivoiton. Lopulta Marc Cavendish näytti jälleen hurjaa kiriään ja vei etapin nimiinsä. Huomion arvoista on, että Cavendish otti etappivoiton puhtaasti omin ansioin sillä normaalisti nähdystä HTC-HighRoadin junasta ei ollut viimeisellä kilometrillä tietoakaan.

–Loppu oli todella kova. Olen todella, todella tyytyväinen sillä ehdin jo epäillä mahdollisuuksiani voittoon, kommentoi Cavendish.

Thor Hushovd jatkaa edelleen kokonaiskilpailussa norjalaisen tullessa maaliin kymmenentenä.

Huomenna ajajilla on edessään ympäriajon pisin etappi (226 kilmometriä) Dinanista Lisieuxiin. Reitillä on kaksi kolmannen kategorian ja yksi neljännen kategorian nousu.

Tulokset

viides etappi

1. Mark Cavendish, Htc – Highroad, 3:38:32
2. Philippe Gilbert, Omega Pharma – Lotto, sa.
3. Joaquin Rojas Jose, Movistar Team, sa.
4. Tony Gallopin, Cofidis Le Credit En Ligne, sa.
5. Geraint Thomas, Sky Procycling, sa.

kokonaistilanne

1. Thor Hushovd, Team Garmin – Cervelo, 17:36:57
2. Cadel Evans, Bmc Racing Team, + 00:01
3. Frank Schleck, Team Leopard-Trek, + 00:04
4. David Millar, Team Garmin – Cervelo, + 00:08
5. Andréas KlÖden, Team Radioshack, + 00:10

>>Eurosportin pyöräilylähetykset kätevästi ja edullisesti Eurosport playerilla

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri