Jälleen Marc Cavendish

Ranskan ympäriajon seitsemäs etappi ei tarjonnut sinänsä mitään yllätävää. Marc Cavendish kiri voittoon ja Thor Hushovd säilytti keltapaitansa. Etappi oli kuitenkin dramaattinen. Bradley Wiggins joutui keskeyttämään ja Levi Leipheimer menetti aikaa merkittävästi.

Ranskan ympäriajo seitsemäs etappi ei tarjonnut sinänsä mitään yllätävää. Marc Cavendish kiri voittoon ja Thor Hushovd säilytti keltapaitansa. Etappi oli kuitenkin dramaattinen. Bradley Wiggins joutui keskeyttämään ja Levi Leipheimer menetti aikaa merkittävästi.

Neljäkymmentä kilometriä ennen maalia sattunut joukkokolari jakoi pääjoukon kahteen osaan. Merkittävimpänä kärsijänä oli ennakkosuosikki Bradley Wiggins, joka joutui keskeyttämään ympäriajon. Alkudiagnoosina oli soliluun murtuma ja mies passitettiin suoraapäätä sairaalaan tutkimuksiin. Myös RadioShack oli epäonninen kahden kovan, Chris Hornerin ja Levi Leipheimerin oltua mukana kolarissa. RadioShack ei saanut vedettyä miehiä takaisin pääjoukkoon vaan Leipheimer jäi yli kolme minuuttia etapilla.

Rémi Pauriol (FdJ) joutui niin ikään keskeyttämään kolarissa saamiensa vammojen takia. Aiemmin etapilla myös Tom Boonen keskeytti.

Etapin loppu sujui tällä kertaa HTC-Higroadin komennossa, jonka juna onnistui tarjoilemaan voiton Marc Cavendishille. Cavendishin verivihollinen André Greipel ja Alessandro Petacch pistivät Cavendishin kuitenkin ahtaalle.

Huomisen etappi on huomattavan mäkinen. Etapilla noustaan toisen kategorian Col de la Croixin nousu (6,2 km/6,2%) ja etappi päättyy Super-Bessen nousun päälle. Luvassa on taatusti mielenkiintoinen etappi, jota voi seurata Eurosport playerillä.

Tulokset

seitsemäs etappi

1 Mark Cavendish (GBr) HTC-Highroad 5:38:53
2 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre - ISD, sa.
3 André Greipel (Ger) Omega Pharma-Lotto, sa.
4 Romain Feillu (Fra) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team, sa.
5 William Bonnet (Fra) FDJ, sa.
6 Denis Galimzyanov (Rus) Katusha Team, sa.
7 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo, sa.
8 Sébastien Turgot (Fra) Team Europcar, sa.
9 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team, sa.
10 Sébastien Hinault (Fra) AG2R La Mondiale, sa.

kokonaistilanne

1 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 28:29:27
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team +1
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek +4
4 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo +8
5 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack +10
6 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek +12
7 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek, sa.
8 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad +13
9 Peter Velits (Svk) HTC-Highroad, sa.
10 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team +20

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri