Greipelille maukas päänahka Cavendishistä

Andre Greipel vei päivän etapin nimiinsä Marc Cavendishin nenän edestä Ranskan ympäriajon kymmenennellä etapilla.

Andre Greipel vei päivän etapin nimiinsä Marc Cavendishin nenän edestä Ranskan ympäriajon kymmenennellä etapilla.

etappivoitto oli Greipelille uran ensimmäinen Ranskan ympäriajossa. Aiemmin HTC-Highroadissa ajanut saksalainen on jäänyt aiempina vuosina ulos Tour de France joukkueesta Marc Cavendishin viedessä kaiken huomion. Greipelin kyvyt ovat olleet koko ajan tiedossa eikä Cavendishin ja Greipelin suhteita ole voinut kuvata ainakaan veljellisiksi.

– Tämä oli voitto, jota olen pitkään odottanut ja tehnyt lujasti töitä sen eteen. Haluan kiitää perhettäni, tallia ja kaikkia tukijoita, jotak ovat olleet minua vuosien varrella tukemassa, herkisteli launatiana syntymäpäiviään viettivä rostockilainen.

Etapin alkuvaiheissa sattui kolari, jossa olivat osallisina Fabian Cancellara, Levi Leipheimer, Robert Gesink ja Christian Vande Velde. Kaikki kuitenkin selvisivät ehjin nahoin.

Päivän iertiotto ryhmä Rémy Di Gregorio (Astana), Marco Marcato (Vacansoleil-DCM), Arthur Vichot (Fdj), Sébastien Minard (Ag2r) ja Anthony Delaplace (Saur-Sojasun) otettiin kiinni noi 30 kilometriä ennen maalia neljännen kategorian  Côte de Mirandol-Bourgnounacin nousussa.

Viimeisen viidentoista kilometrin aikana nähtiin vielä useita rajuja irtiottoyrityksiä, erityisesti Philippe Gilbertin toimesta. Iskuihin vastasivat Voeckler, Dries Devenyns, Tony Martin ja Tony Gallopin. Etapin jälkeen Andre Greipel paljasti haastattelussa, että Gilbertin iskujen tarkoituksena oli pehmittää muiden kirimiesten jalat ennen loppuratkaisuja ja taktiikka näytti onnistuvan

Huomenna ajajilla on edessään reilun 167 kilometrin siivu Blaye-les-Minesista Lavauriin. Etapilla noustaan yksi kolmannen ja yksi neljännen kategorian nousu. Etappia voit seurata Eurosport playerilla

Tulokset

kymmenes etappi

1. André Greipel, Omega Pharma – Lotto,  3:31:21
2. Mark Cavendish, HTC – Highroad, sa.
3. Joaquin Rojas Jose, Movistar Team,sa.
4. Thor Hushovd, Team Garmin – Cervelo,sa.
5. Romain Feillu, Vacansoleil-Dcm, sa.

kokonaistilanne

1. Thomas Voeckler, Team Europcar, 42:06:32
2. Luis-leon Sanchez, Rabobank Cycling Team, + 01:49
3. Cadel Evans, BMC Racing Team, + 02:26
4. Frank Schleck, Team Leopard-Trek, + 02:29
5. Andy Schleck, Team Leopard-Trek, + 02:37

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri