Oscar Stenström menehtyi yllättäen pyörälenkillä

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuvituskuva. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ikävä suru-uutinen tavoitti suomalaisen pyöräilyväen alkuviikosta, kun moninkertainen SM-mitalisti Oscar Stenström kuoli täysin yllättäen pyörälenkillä viime sunnuntaina Mallorcalla vain 36-vuotiaana. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Uusimaa-lehti.

Porvoolainen huippupyöräilijä Oscar Stenström, 36, menehtyi sunnuntaina pyörälenkillä saamaansa sairaskohtaukseen. Stenström oli Ulf-isänsä ja neljän kaverinsa kanssa pyöräilemässä Espanjan Mallorcalla. Stenström sai tilanteessa avun nopeasti, mutta se ei auttanut.

– Ei tätä pysty vieläkään käsittämään. Olimme sunnuntaina päivällä hiljaisella pyörälenkillä. Oscar hyppäsi yhtäkkiä pyöränsä selästä ja sanoi, että nyt ei kaikki ole hyvin. Hän istahti alas ja samalla lähti jo taju, Ulf-isä kertaa murheellisena Uusimaa-lehdelle

– Saimme tilanteessa todella hyvin apua. Ihmiset pysähtyivät auttamaan ja ambulanssi tuli nopeasti. Erittäin ammattitaitoinen ensiapuryhmä teki kaikkensa, mutta kohtalo oli nyt määrännyt näin. Proppu meni kerralla, Ulf Stensröm huokaa.

Stenström voitti urallaan 21 SM-mitalia, joista peräti 16 oli kultaisia.

Porvoolaispyöräilijä oli Akilleen kasvatti, mutta hän edusti urallaan myös Turun Urheiluliittoa, Länkeniä, CCH:ta ja CK Masteria. Vuosituhannen alussa Stenström ajoi parin kauden ajan Ruotsissa Mälarenin väreissä, sekä kolmen kauden ajan Ranskassa.

Aktiivisen kilpauransa jälkeen Stenström toimi myös valmentajana. Hän toimi pitkään muun muassa ammattilaisena polkevan Joonas Henttalan henkilökohtaisena valmentajana. Stenström pyöritti yli kymmenen vuoden ajan Itä-Helsingin Pyörähuoltoa. Oscar Stenström asui perheineen Porvoossa. Vaimon lisäksi perheeseen kuuluu kaksi pientä tyttöä (2 ja 5 vuotta).

>> Uusimaa-lehden artikkeli kokonaisuudessaan


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri