Alexander Vinokourov lopettaa ammattilaisuransa

Kazakstanilainen pyöräilytähti Alexander Vinokourov on tänään ilmoittanut lopettavansa pitkän pyöräilyuransa. Tämän kauden Tourin piti olla joka tapauksessa Vinokourovin viimeinen, mutta reisiluun katkeaminen kaatumisessa Tourin yhdeksännellä etapilla nopeutti hänen lopettamistaan.

Kazakstanilainen pyöräilytähti Alexander Vinokourov on tänään ilmoittanut lopettavansa pitkän pyöräilyuransa. Tämän kaudenTourin piti olla joka tapauksessa Vinokourovin viimeinen, mutta reisiluun katkeaminen kaatumisessa Tourin yhdeksännellä etapilla nopeutti hänen lopettamistaan.

Vinokourov aloitti ammattilaisuransa jo vuonna 1997. Nyt tämän loukkaantumisen koettuaan Vinokourov ajatteli, että tämä on sopiva hetki lopettaa ammattilaisuransa. Vinokourov oli suosittu pyöräilijä ja kova pääjoukon työntekijä. Tahran uralleen hän sai vuonna 2007 jäätyään kiinni veridopingista. Hän teki paluu viime vuoden Liege-Bastogne-Liegellä voittaen heti kilpailun, mutta aplodien sijaan yleisö buuasikin hänelle jättäen ikävän sivumaun voittoon ja comebackille.

Tulevaisuudessa Vinokourov tulee pyöräilemään vain pitääkseen itsensä kunnossa. Samalla hän kuitenkin toivoo, että hän voisi jatkaa mukana Astana-tallissa jossain managerointiroolissa tulevaisuudessa. Mutta lähitulevaisuus menee siis keppien kanssa.

Lähde: Cyclingnews

ulvang banneri