Thor Hushovd etappivoittoon - taistelu kokonaiskilpailun voitosta alkoi todenteolla

Norjalainen Thor Hushov otti toisen etappivoittonsa tämän vuoden Ranskan ympäriajossa. Kokonaistilanteessa kärki tiivistyi Alberto Contadorin ja Cadel Evansin iskettyä rajusti.

Norjalainen Thor Hushov otti toisen etappivoittonsa tämän vuoden Ranskan ympäriajossa. Kokonaistilanteessa kärki tiivistyi Alberto Contadorin ja Cadel Evansin iskettyä rajusti.

Kuudestoista etappi huipentui reilu kymmenen kilometriä ennen maalia sijainneeseen Col de Manse nousuun ja sitä seuranneeseen alamäkeen. Ennakkoon päivän etapilta ei ihmeellisiä odotettu, mutta todellisuus oli toinen.

Rydel Hesjedal, Thor Hushovd ja Edvald Boasson Hagen olivat irtautuneet kymmenen miehen irtiottoryhmästä taistelemaan etappivoitosta. Hesjedal antoi suosiolla ratkaisun avaimet tallikaveri Hushovdin käteen ja Edvald Boasson Hagen kyttäsi liian kauan Hushovdin ratkaisua eikä kerinnyt haastamaan maanmiestään missään vaiheessa.

Kauempana pääjoukossa tapahtui kokonaiskilpailun kannalta enemmän kuin aiemmilla 15. etapilla yhteensä. Alberto Contador iski rajusti Col de Mansen nousussa isosta ryhmästä ja vaikutti, että isku yllätti täysin muut kärkikuskit. Fabian Cancellara veti kertaalleen Schleckit uudelleen Contadorin kantaan, mutta tämän jälkeen veljesten eväät oli syöty. Contador iski uudestaan ja lopulta mäen päällä kannassa olivat vain Cadel Evans ja Samuel Sanchez.

Loppualamäen ennakoitiin sopivan hyvin Sanchezille, mutta espanjalainen tyytyi takapenkin matkustajaksi kun Cadel Evans pisti sateen kastelemalla asvaltilla kaiken peliin. Evans onnityi tekemään rakoa Contadoriinn ja Sancheziin, mutta ero kuitenkin kutistui espanjalaisten vuorovedolla viimeisen kilometrin aikana.

Myös thomas Voeckler joutui nyt taipumaan säilyttäen kuitenkin keltapaitansa. Contador antoi myrskyvaroituksen Alppeja ajatellen ja osoitti, että jos joku on unohtanut hänet, on tehnyt virheen. Myös Evans näytti, että hänellä on kaikki kortit käsissään ajatellen Ranskan ympäriajon voittoa. Schleckien ja Ivan Basson vaisuus ihmetytti, mutta oletettavaa on, että heitä ei pudoteta yhtä helpolla, kun nousu jatkuu yli kymmen kilometriä.

Mitä tapahtuu keskiviikon 179 kilometriä pitkälää etapilla gapista Pineroloon? Kokonaiskilpailuun ei odoteta suuria muutoksia, mutta etapin loppu on hiemen tämän päivän kaltainen, joten kuka tietää.... Se selviää Eurosport playerillä.

Tulokset

16. etappi.

1 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 3:31:38
2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
3 Ryder Hesjedal (Can) Team Garmin-Cervelo +2
4 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad +0:38
---
11 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team +4:23
12 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard +4:26
13 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi
---
18 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar +4:44
22 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek
30 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale +5:17
36 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek +5:32

kokonaistilanne

1 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 69:00:56
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team +1:45
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek +1:49
4 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek +3:03
5 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi +3:26
6 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard +3:42
7 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale +3:49
8 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD +4:01
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo +6:04
10 Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling +7:55

ulvang banneri