Keltapaita vaihtui vihdoin – Andy Schleck johdossa aika-ajoon

schleck220711_introThomas Voeckler antautui vihdoin ja joutui luovuttamaan keltapaidan Andy Schleckille Ranskan ympäriajon 19. etapin päätteeksi.


schleck220711Andy Schleck keltapaitaan ennen ratkaisevaa aika-ajoa. Kuva: All Over PressThomas Voeckler antautui vihdoin ja joutui luovuttamaan keltapaidan Andy Schleckille Ranskan ympäriajon 19. etapin päätteeksi. Etappivoittoon ajoi ranskalaisten riemuksi Pierre Roland (Europcar).

Päivän etappi oli tavallista lyhyempi, vain 109,5 kilometriä, mutta sen aikana valloitettiin kolme vuorta; Col du Telegraph, Col du Galibier ja maalimäkenä toiminut legendaarinen Alpe d'Huez.

Alberto Contador iski heti ensimmäisessä nousussa saaden peräänsä Andy Schleckin, Thomas Voecklerin ja Cadel Evansin. Voeckler joutui kuitenkin pian taipumaan Contadorin hiillostuksessa ja Cadel Evans kärsi teknisistä ongelmista, joutuen vaihtamaan pyöränsä. Evans ei päässyt tässä vaiheessa Contadorin ja Schleckin kantaan takaisin.

Joukko kasaantui Col du Galibierin pitkän alamäen päätteeksi. Eilen pahasti taipunut Contador iski heti Alpe d'Huezin alussa ja onnistui tekemään eroa kaikkiin muihin. Ero Andy Schleckiin kasvoi yli minuuttiin. Contador alkoi kuitenkin väsyä nousun loppua kohti ja takaa tulivat olympiavoittaja Samuel Sanchez ja ansioikkaasti ympäriaojn aikana Thomas Voecklerille töitä tehnyt Pierre Roland. Roland iski reilu kaksi kilometriä ennen maalia ja eteni etappivoittoon, joka oli ensimmäinen ranskalaisvoitto tämän vuoden Tourilla.

Takana Andy Schleck joutui tekemään vetotöitä melkein koko Alpe d'Huezin nousun. Lopussa Cadel Evans yritti iskeä. mutta ei pystynyt horjuttamaan Schleckiä. Evan, Schleckit, Damiano Cunego ja Peeter velits saapuivat maalin yhdessä vajaan minuutin etappivoittoja Rolandia jäljessä. Ivan Basso puolestaan jäi yli kaksi minuuttia kärkeen.

Samuel Sanchez varmisti etapin kakkostilallaan mäkikilpailun voiton.

Huomenna on edessä Granoblessa ajettava Ranskan ympäriajon ratkaiseva henkilökohtainen aika-ajo, pituudeltaan.42,5 kilometriä. Tilanne on erittäin jännittävä Schleckien pitäessä kaksoisjohtoa, mutta ennakkoon vahvemman aika-ajajan Cadel Evansin olleessa ollessa alle minuutin päässä.

Tulokset

19. etappi

1 Pierre Rolland (Fra) Team Europcar 3:13:25  
2 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:14  
3 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 0:00:23  
4 Peter Velits (Svk) HTC-Highroad 0:00:57  
5 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team    
6 Thomas De Gendt (Bel) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team    
7 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD    
8 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek    
9 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek    
10 Ryder Hesjedal (Can) Team Garmin-Cervelo 0:01:15  


kokonaistilanne

1 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek 82:48:43  
2 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek 0:00:53  
3 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:57  
4 Thomas Voeckler (Fra) Team Europcar 0:02:10  
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre - ISD 0:03:31  
6 Alberto Contador Velasco (Spa) Saxo Bank Sungard 0:03:55  
7 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:04:22  
8 Ivan Basso (Ita) Liquigas-Cannondale 0:04:40  
9 Thomas Danielson (USA) Team Garmin-Cervelo 0:07:11  
10 Pierre Rolland (Fra) Team Europcar 0:08:57  

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri