Cadel Evansin pitkälle uralle hieno kruunu

tour21_introSeitsemättä kertaa Ranskan ympäriajossa mukana ollut ja kaksi kertaa toiseksi sijoittunut australialainen Cadel Evans puki Champs Elysees'llä keltapaidan päälleen.
 

tour21Cadel Evans ensimmäisenä australialaisena Tourin voittajana. Kuva: All Over PressSeitsemättä kertaa Ranskan ympäriajossa mukana ollut ja kaksi kertaa toiseksi sijoittunut 34-vuotias australialainen Cadel Evans puki Champs Elysees'llä keltapaidan päälleen. Evans oli ensimmäinen australialainen, joka onnistui voittamaan Tourin.

Viimeinen etappi päättyi perinteisesti Pariisiin ja Champs Elysees'lle. Etapin alku sujui voittajia juhliessa ja kuulumisia vaihtaessa, mutta Pariisiin saavuttaessa alkoi kilpailu himoitusta viimeisen etapin voitosta.

Päivän irtiottoryhmä pääsi parhaimmillaan 42 sekunnin päähän pääjoukosta, mutta ero ajettiin pikkuhiljaa kiinni. Loppusuoralle tullessa HTC-Highroad onnistui jälleen kerran muodostamaan junan, joka tarjoili etappivoiton tämän hetken kovimmalle kirimiehelle Marc Cavendishille. Muille ei annettu mahdollisuuksia. Lähimmäksi pääsivät Edvald Boasson Hagen ja Andre Greipel.

Cadel Evans kiitteli etapin jälkeen niitä, jotka olivat häneen uskoneet.

– Jotkut ovat jaksaneet uskoneet minuun. Minä olen uskonut itseeni. Tässä sitä ollaan. Me teimme sen!

Evans ei osannut arvioida mikä merkitys voitolla on Australian pyöräilylle.

– Sellaista en ole tässä vaiheessa ehtinyt pohtimaan, mutta toivon, että olen tuottanut iloa australialaisille ja olen ylpeä saadessani kantaa Australian lippua, sanoi Evans.

Kirikilpailun voitti Marc Cavendish, mäkikilpailun espanjalainen hallitseva olympiavoittaja Samuel Sanchez ja nuorten kilpailun isäntämaan Pierre Roland. Joukkuekisassa voiton korjasi Garmin-Cervelo ja Jeremy Roy palkittiin yritteliäimpänä pyöräilijänä.

Ranskan ympäriajo tarjosi jännittäviä hetkiä koko kolmiviikkoisen ajan. Palaamme tulevalla viikolla tai viikoilla vielä asiaan. Luvassa on jälkianalyysi sekä Touria sisältäpäin nähneen henkilön juttu Tourin fyysisistä vaatimuksista. Tulossa on myös erään fanaattisen pyöräilyn seuraajan ja klassikkonousujen valloittajan raportit siitä, mitä kaikkea Ranskaan mielivän kannattaa ottaa huomioon.

ulvang banneri