Norja haluaa olla MM-kisojen paras maa

Norjan MM-joukkueen päävalmentaja Petter Throresen on asettanut selkeän tavoitteen muutaman päivän päästä alkaville suunnistuksen MM-kisoille Ranskassa; olla kisojen paras maa. Uskoa tälle tavoitteelle on tuonut hyvin sujunut viimeistely.

Norjan MM-joukkueen päävalmentaja Petter Throresen on asettanut selkeän tavoitteen muutaman päivän päästä alkaville suunnistuksen MM-kisoille Ranskassa; olla kisojen paras maa. Uskoa tälle tavoitteelle on tuonut hyvin sujunut viimeistely.

Norjalaiset ovat saaneet muutettua toimintamallit viime vuoden Trondheimin kotikisojen rinnesoista Ranskan haastaviin yksityiskohtia ja kiviä täynnä oleviin rinteisiin ja ovat valmiita taistelemaan kisojen parhaan maan tittelistä. Viime vuoden kotikisoista oli saaliina kaksi kultaa sekä mitali joka matkalta miesten sprinttiä lukuun ottamatta.

– Kaikki näyttää hyvältä. Kaikki juoksijamme ovat oikealla tiellä. Toistaiseksi olemme pystyneet valmistautumaan ilman loukkaantumisia ja ongelmia, joten voimme sanoa: "let the games begin". Olen tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen, nyt voidaan vaan laittaa työhaalarit päälle ja olla valmiina taistelemaan MM-mitaleista, Norjan päävalmentaja Petter Thoresen sanoo.

– Tavoitteena on olla kisojen paras maa. Se tarkoittaa sitä, että meidän täytyy saada koko joukko mitaleita ja myös kultaisia. Mitään konkreettista lukumäärätavoitetta meillä ei kuitenkaan ole, Thoresen jatkaa.

Thoresen on kuitenkin luottavainen tavoitteen toteutumisen suhteen ja urheilijoidensa löytämiseen tuloslistan kärkipäästä.

– Ranskan jälkeen, joka juoksee kotimaastoissa, me olemme se maa, joka on parhaiten valmistautunut kaikkiin eri maastotyyppeihin, mitä kisojen aikana tullaan kohtaamaan. Lisäksi tällainen "ikävissä" maastoissa juokseminen sopii meille hyvin. Ja loppuun, meillä on erittäin vahva ja hyvä MM-ryhmä, jossa on monta todella hyvää suunnistajaa, perustelee Thoresen kovaa tavoitetta.

Norjan "metsäjuoksijat" ovat olleet sunnuntaista lähtien Ranskassa viimeistelemässä kuntoaan.

– Meillä on kahdenlaisia juoksijoita; "metsäjuoksijat" ja sprintterit. Metsäjuoksijat ovat olleet valmistautumassa naapurimäissä ja sprintterit tulevat suoraan kisakylään. Metsäjuoksijoista Anders Nordberg, Olav Lundanes ja Carl Waaler Kaas tulivat suoraan korkean paikan leiriltä, paitsi Nordberg joka kävi Oslossa piipahtamassa muutaman päivän ajan. Loput metsäjuoksijat totuttautuvat korkealle meidän viimeistelyleirillä Le Semnozissa 1650 metrin korkeudessa. Sprintterit tulevat paikalle torstaina 11. elokuuta ja perjantaina 12. elokuuta kokoontuu koko MM-ryhmä meidän kisahotelliin, kertoo Thoresen joukkueen valmistautumisesta.

– Kuten sanoin, me olemme valmiina. Henkilökohtaisesti minulla on suuret odotukset ja uskon, että näistä tulee hyvät kisat norjalaisten lasien läpi katsottuna. Samanaikaisesti minun täytyy myöntää, että olen pikkuisen jännittynyt, sillä koskaan ei voi täysin tietää missä mennään ennen kisojen alkua, päättää Norjan päävalmentaja Petter Thoresen.

Norjan MM-ryhmä:

Miehet

Vetle Ruud Bråten, Raumar OL
Carl Waaler Kaas, Bækkelagets SK
Olav Lundanes, Halden SK
Anders Nordberg, Vaajakosken Terä
Gaute Hallan Steiwer, Lillomarka OL
Audun Weltzien, Tyrving
Øystein Kvaal Østerbø, IFK Lidingö

Naiset

Marianne Andersen, Konnerud
Heidi Østlid Bagstevold, Bækkelagets SK
Elise Egseth, Wing OK
Mari Fasting, NTNUI
Silje Ekroll Jahren, Sävedalens AIK
Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer OK
Tone Wigemyr, Bækkelagets SK

Lähde: Norjan Suunnistusliiton lehdistötiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri