Ruotsin tavoite MM-kisoissa: viisi mitalia, joista kaksi kultaisia

HelenaJansson_intro120811Myös Ruotsin maajoukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin lauantaina alkaviin MM-kisoihin. Joukkue on ollut Ranskassa maanantaista lähtien ja kaikki on kunnossa. Myös Helena Jansson on toipunut jalkavaivastaan. Ruotsin tavoite on saada kisoista yhteensä viisi mitalia, joista kaksi ovat kultaisia.

HelenaJansson120811Helena Jansson on Ruotsin suurin mitalitoivo Ranskan MM-kisoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiMyös Ruotsin maajoukkueen valmistautuminen on sujunut hyvin lauantaina alkaviin MM-kisoihin. Joukkue on ollut Ranskassa maanantaista lähtien ja kaikki on kunnossa. Myös Helena Jansson on toipunut jalkavaivastaan. Ruotsin tavoite on saada kisoista yhteensä viisi mitalia, joista kaksi ovat kultaisia. Trondheimin kisoissa Ruotsin saaliiksi jäi kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

– Tulemme hyvin valmistautuneina MM-kisoihin. Viime päivät ovat menneet ennen kaikkea niin hyvän suoritusilmapiirin, kuin mahdollista luomiseen, sanoo Ruotsin maajoukkuekapteeni Håkan Carlsson.

Ruotsin sprintterit ovat olleet Genevessä tekemässä sprittitreenejä, kun taas muiden matkojen juoksijat ovat tulleet suoraan kisakaupunki Aix-les-Bainsiin. Ruotsalaiset ovat kukin valmistautuneet hyvin eri lailla tuleviin kisoihin omien tottumustensa mukaan kuntohuippunsa löytämiseksi.

Joukkueen tilanne on ollut hyvä ja koko joukkue on pystynyt valmistautumaan täysin suunnitelmien mukaan viimeiset viikot. Myös Ruotsin suurin mitalitoivo Helena Jansson on toipunut kantapäävammastaan ja on pystynyt harjoittelemaan juuri niin kuin on halunnut.

– Helena juoksi hiljattain päättyneen Sveitsin rastiviikon ja se meni oikein hyvin, kertoo Håkan Carlsson.

Ruotsin matkakohtaiset valinnat:

Naiset:

Sprintti: Lena Eliasson, Linnea Gustafsson, Helena Jansson
Keskimatka: Annika Billstam, Lena Eliasson, Helena Jansson
Pitkä matka: Annika Billstam, Emma Claesson, Helena Jansson

Miehet:

Sprintti: Anders Holmberg, William Lind, Jerker Lysell
Keskimatka: Olle Boström, Johan Runesson, Peter Öberg
Pitkä matka: David Andersson, Olle Boström, Anders Holmberg

Ruotsin viestijoukkueet valitaan 19. elokuuta keskimatkan kilpailun jälkeen.

Lähde: Ruotsin Suunnistusliiton tiedote

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri