Pasi Ikonen karsiutui MM-keskimatkan finaalista

Suomalaiset jatkoivat hyviä suorituksia MM-keskimatkan karsinnassa Ranskassa. Naisista finaaliin pääsivät kaikki, miehistä finaaliin jatkavat Tero Föhr ja Jarkko Huovila.

Suomalaiset jatkoivat hyviä suorituksia MM-keskimatkan karsinnassa Ranskassa. Naisista finaaliin pääsivät kaikki, miehistä finaaliin jatkavat Tero Föhr ja Jarkko Huovila.

Pasi Ikonen ei löytänyt sujuvuutta suunnistukseensa ja karsiutui niukasti keskimatkan finaalista. Ikonen jäi eränsä viimeisestä finaaliin selvinneestä Tanskan Sören Schwartz Sörenssenistä vain kaksi sekuntia.

− Ihan katastrofi. Oli liian kiire koko ajan ja vain säntäilin. Tein minuutin virheen jo ykköselle ja sen jälkeen monelle rastille. Loppumatkassa ajattelin, että nyt pitää kiirehtiä, jos aikoo finaaliin, ja tein vielä kahden minuutin pummin, Ikonen kertoi ja lähti rankaisulenkille kohti hotellia.

Muutkaan Suomen miehistä eivät onnistuneet aivan odotetusti, vaikka paikat finaaliin irtosivatkin. Tero Föhr suunnisti sijalle 11, Jarkko Huovila oli kymmenes.

− Tein yhden puolentoista minuutin virheen radan puolivälissä. Nousin mäelle eri kohdasta kuin luulin ja jouduin siellä vähän juoksentelemaan. Toivottavasti finaali on kuitenkin vaikeampi kisa, nyt ei ollut niin vaikeaa kuin oli odotettu, Huovila totesi.

Naisissa Minna Kauppi ja Merja Rantanen voittivat omat eränsä. Saila Kinni suunnisti eränsä seitsemänneksi, jääden hiukan yli neljä minuuttia erän voittaneelle Ruotsin Lena Eliassonille. Bodil Holmström pääsi jatkoon sijalta 11.

Merja Rantanen oli tyytyväinen omaan suunnistukseensa. Yhtä rastia hän kertoi hakeneensa hetken, mutta muuten virheitä ei tullut.

− Vähän oli liian kiire alkumatkasta, mutta sain suunnistuksen kuosiin. Nautinnollista suunnistusta oli, tykkäsin kaiken puolin, Rantanen kertoi.

− Naisista kaikki juoksivat hyvin ja olen tyytyväinen. Naiset osoittivat, että taito on kohdillaan. Miehet eivät saaneet suunnistusta sujumaan missään vaiheessa. Täytyy analysoida kartan kanssa, miksi miehillä lähti suoritus huonoille raiteille, vaikka karsinta oli teknisesti helpompi kuin mitä ajateltiin, joukkueen päävalmentaja Juha Taini sanoi.

>>Tulokset

-Suomen suunnistusliitto

Huomenna kilpailjoilla on edessään välipäivä. Tiistaina vuorossa on sprintin karsinta ja finaali. Hevoskuuri.fi välittää tunnelmat paikan päältä.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri