Pientä kiirettä ilmoittautua KLL-suunnistuksiin

JuhaNivukoski1508111_introPääsihteeri Jukka Pajula viestitti maanantaina toimistostaan, että tiistai-iltana 16.8 klo 24.00 päättyy ilmoittautuminen Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuihin Lapualla.

JuhaNivukoski1508111KLL:n suunnistusmestaruuskilpaiuiden ratamestari Juha Nivukoski. Kuva: Jorma TainiPääsihteeri Jukka Pajula viestitti maanantaina toimistostaan, että tiistai-iltana 16.8 klo 24.00 päättyy ilmoittautuminen Koululiikuntaliiton suunnistusmestaruuskilpailuihin Lapualla.

- Simpsiön maastossa järjestettäviin kilpailuihin odotetaan 1500 koululaista, jotka päästetään irti kymmenessä poikien ja yhtä monessa tyttöjen sarjassa perjantaina 26.8 klo 11 alkaen. Viidessä sarjassa käytävät viestit tapahtuvat lauantaina 27.8 klo 10 alkaen.

Kilpailukeskus rakentuu Simpsiön kentälle, missä on kumpanakin päivänä maali ja lisäksi viestin lähdöt tapahtuvat kentältä.

Virkiä-Jukolan pääsihteerin tehtävien myötä lapualaistuneella Juha Nivukoskella riittää energiaa, sillä hän toimii niin henkilökohtaisen kilpailun kuin viestinkin ratamestarina.

- Pidin tehtävää kunnia-asiana ja halusin ratamestariksi, sillä Simpsiön maasto on todella hieno.

Nivukoski aikoo ottaa nuorista irti niin taitoa kuin fysiikkaa, mihin rinnemaasto ja runsas polkuverkosto antavat hyvät mahdollisuudet. Ne myös vaativat, että kilpailija osaa säädellä vauhtiaan.

- Nuoremmissa ikäluokissa pyrin turvallisiin ratoihin, mutta vanhempien sarjojen mitalisteista pyrin ottamaan kaikki irti.

Kun viestien lähdöt tapahtuvat kentältä, ratamestari arvelee 30-40 metrin korkeuseron tekevän luontaista hajontaa jo ennen ykkösrastia ja sen jälkeen normaalit hajonnat purevat.

- Lisätietoja kilpailuista löytyy internetistä www.virkia.org ja sieltä löytyy myös vuodelta 2007 oleva Virkiä-Jukolan kartta, muistutti Pajula.

-Jorma Taini

ulvang banneri